Vol verwachting bracht de band TREEHOOK uit Zierikzee en omgeving hun tweede plaat uit; ‘Lost The Taste’. Een LP vol met noise grunge-rock, die zeker net zo lang mee kan gaan als hun debuut ‘X’. Afgelopen zaterdagavond was de album release party en wij waren erbij.

Buiten de lijntjes kleuren. Dat doet TREEHOOK maar al te graag. Waar de band in december vorig jaar nog in hun poppodium Brogum stond, speelt de band vanavond ergens in de polder bij Kerkwerve. Locatie; boerenschuur omgebouwd tot skatepark en met wat aanpassingen perfect voor een album release. Veel attributen van de skatebaan zijn tijdelijk weggehaald, maar wie het niet kan laten om een Ollie, Heelflip of Backflip te maken, kan terecht achter het podium. De schuur bevat verder een bar en merchandise-stand met LP’s en shirts. In het publiek vinden wij voornamelijk veel bekenden, Zeeuwse muzikanten en muziekliefhebbers.

Gilmer

Gilmer

Gilmer

Voordat TREEHOOK de bühne betreedt is het aan Gilmer de taak om het publiek te vermaken. Dit Rotterdamse duo bestaat uit drummer Lex Folmer en zanger Emiel Gilijamse, spelen korte en krachtige rockliedjes. Deze liggen goed in het gehoor en past prima bij deze avond.
Tussen de acts door draaien Roos Geelhoed en Eric van Houten.

De menigte verzamelt zich weer rondom het podium, achterin de schuur. TREEHOOK is een band die je zeker live moet meemaken. Geen show is hetzelfde en de energie bij alle bandleden is altijd de volle honderd procent. Strakke drums van Swen Blikman, hoekige gitaarpartijen van Lennart Verhaak de zwaardere basslijntjes van Eric van Houten dreunen door de songs heen. Zanger/gitarist Maric de Ruiter houdt het boeltje allesbehalve in bedwang en beweegt over de bühne. Helaas laat de techniek te wensen over. Na een aantal nummers van het nieuwe album ‘Lost The Taste’ te hebben gespeeld, laat zanger Maric weten dat door onbekende oorzaak (door de microfoon of andere bekabeling), hij onder stroom staat.
The show must go on. Na verloop van tijd is het euvel niet verholpen en is er na een kleine onderbreking een tijdelijke oplossing. De band raapt zichzelf op, neemt nog een biertje en geeft wederom vol gas vooruit. Het publiek doet mee en beweegt op de muziek, bandleden geven nog wat extra gas en is een waar schouwspel. Fantastisch. Als toegift speelt de band nog wat classics als ‘Hey DJ’ en ‘Sun Sets Too Soon’.

Het album ‘Lost The Taste’ is een lust voor het oor en bevat dezelfde energie, regelrechte noise en puik staaltje rammelende gitaren van TREEHOOK die wij graag horen. De LP is verkrijgbaar via de band en is ook te beluisteren via Spotify.  

Treehook

Treehook

Treehook