'Dichterbij dan ooit' klinkt het over de Brouwersdam, als éen van de laatste liedjes die wederom afsluiter BLØF speelt op deze zaterdagavond van Concert at Sea. Het programma op zaterdag staat in het teken van nationale acts als The Indien en Zoë Livay. Een festival met voor ieder wat wils, bekende bands en vooral de saamhorigheid is wat speelt. Wij duiken komende dagen in het muziekprogramma en lichten een aantal acts uit.

De laatste dag van Concert at Sea begint onder een schitterend blauwe hemel en met een frisse bries vanaf de zee – een welkome verademing na de regenachtige maanden ervoor. Zoals altijd zal BLØF de avond afsluiten, maar eerst is het genieten van een diverse line-up van Nederlandse artiesten.

Op de zonnige Brouwersdam worden festivalgangers herhaaldelijk herinnert aan het belang van voldoende insmeren en het drinken van water, terwijl Zoë Livay op het Umoja-podium de dag opent. Hoewel het veld nog licht bevolkt is, doet dat niets af aan de impact van haar boodschap. Met liefde, zelfacceptatie en een emotionele stem trekt ze steeds meer mensen naar het podium.

Daarna neemt de energieke Flemming het hoofdpodium over. Hij blijkt een echte publiekstrekker: al voor het begin van zijn optreden staat het veld vol, vooral met jonge fans. Zijn energie spat van het podium en al snel danst het hele publiek mee.

Davina Michelle

Pommelien Thijs

Racoon

Onze zuiderburen worden vertegenwoordigd door Pommelien Thijs op het Umoja-podium. Haar energieke performance is een perfecte opwarmer voor Davina Michelle, die daarna optreedt. Met haar bekende hits brengt Davina een afgeladen Dam aan het dansen en zet ze een strakke show neer.

The Indien beginnen hun set met een vrijwel leeg veld, dat snel volstroomt na het optreden van Davina Michelle. Hun jaren '70-geïnspireerde kleding en alternatieve popmuziek vormen een rustige afwisseling na de energieke acts eerder op de dag. 

Terwijl de temperatuur langzaam daalt, betreedt Chef’Special het podium. Hun optreden begint wat ingetogen, mede doordat zanger Joshua Nolet nog herstellende is van een hernia en het actieve springen moet vermijden. Ondanks dat weten ze het publiek mee te krijgen met hun bekende singles. De verwachte zware bui blijft gelukkig achterwege als Racoon het podium betreedt. Nummers zoals ‘Oceaan’ en ‘Love you More’ worden door jong en oud meegezongen en het publiek laat zich niet afschrikken door de paar druppels die vallen.

Traditiegetrouw sluit BLØF het Zeelandpodium af met een show van bijna twee uur. Alle bekende hits komen aan bod en het publiek zingt luidkeels mee. Deze afsluitende show toont de kracht van dit festival. Een dam vol genietend publiek dat uit volle borst mee zingt en danst. Precies dat is Concert at Sea.