'Het regent zonnestralen' zingt het duo Acda en de Munnik deze vrijdagavond op de Brouwersdam bij Concert at Sea. Naast de zonnige temperaturen is er meer te zien en verandert de de dam in de avonduren in één grote disco met Nile Rodgers en CHIC. Een festival met voor ieder wat wils, bekende bands en vooral de saamhorigheid is wat speelt. Wij duiken komende dagen in het muziekprogramma en lichten een aantal acts uit.

Een zonovergoten vrijdag op Concert At Sea! Aan Son Mieux de eer om deze dag te openen op het Zeeland podium. Doordat het al vroeg druk is op het festival wordt er al lekker veel gedanst en zit de sfeer er al snel goed in. Eerder vandaag bracht Son Mieux samen met Nile Rodgers en CHIC hun vernieuwde versie van 'This is the moment' uit, opgenomen in de Abbey Road Studio's in Londen. 

Joost Klein is geen onbekende meer voor merendeels van het publiek. Met zijn Songfestival-deelname nog in het geheugen en alle commotie daaromheen is Joost Klein nog 'on top of mind'. Niet alleen bij ons, maar ook bij onze Zuiderburen is Joost Klein razend populair. Hij weet met zijn unieke stijl en energieke performance het publiek mee te slepen in een show vol emotie en opwinding. De jongere generatie zingt luidkeels alle teksten mee, terwijl de oudere festivalgangers hun gabbermoves tevoorschijn toveren. Een ding is zeker, Joost is populairder dan ooit!

Douwe Bob

Meau

SERA

Terwijl in de verte de laatste harde beats van Joost op het Zeeland podium langzaam vervagen, begint het optreden van MEAU op het UMOJA podium. Dat ze dolblij is met haar vriend (gitarist Vadim Neef) is duidelijk te zien. De chemie tussen hun is onmiskenbaar.

Dat iedereen een glimp van Acda en de Munnik wilt opvangen is overduidelijk. De Brouwersdam is volgelopen om dit duo met eigen ogen te zien, dat na jaren weer terug bij elkaar is. Alle grote hits komen voorbij en worden dan ook luidkeels meegezongen. 

Terwijl BLØF het gros van bezoekers naar het strand lokt voor hun intieme optreden op het podium aldaar, staan de echte fans bij Prins S. en de Geit. Zanger Scott Beekhuizen verwelkomt dan ook iedereen in de Geiten familie.

Terwijl de zon langzaam ondergaat, sluit de legendarische Nile Rodgers samen met CHIC de vrijdagavond af op Concert at Sea. De funky beats en aanstekelijke grooves zorgen voor een feestelijke sfeer die het hele festivalterrein doet bruisen van energie. Zijn tijdloze hits zoals "Le Freak" en "Good Times" komen voorbij, wat er voor zorgt dat maar weinig mensen stil kunnen blijven staan.