Concert at Sea is weer terug op de Brouwersdam! Met vandaag rond de dertigduizend bezoekers streeft het festival af op de inmiddels driedaagse traditie. Een festival met voor ieder wat wils, bekende bands en vooral de saamhorigheid is wat speelt. Wij duiken komende dagen in het muziekprogramma en lichten een aantal acts uit.

BLØF opent het Zeeland podium van Concert at Sea met Cøver at SEA. Naast de leden van Bløf, bestaat Cøver at SEA uit een aantal speciale gastartiesten. Onder hen bevindt zich de talentvolle Zeeuwse zanger Max Horák, Rias Baarda, frontman van de Davie Bowie tribute band Starman, Zoë Livay en Douwe Bob.

Naast het Zeeland podium is er uiteraard ook weer het UMOJA podium, waar Kind Human de eer heeft te openen met de Popaanzee Academy zomertour, een platform dat jonge talenten de kans geeft om hun muziek aan een groter publiek te laten horen.

Van Dik Hout

Miss Montreal

Numidia

Numidia, met haar roots in Marokko, brengt een unieke mix van traditionele invloeden en moderne muziekstijlen naar het festival. Het publiek wordt meegenomen op een muzikale reis doordrenkt met Marokkaanse sferen en hedendaagse beats

Miss Montreal, die voor de gelegenheid met haar boot naar de Brouwersdam is gekomen, zingt al haar bekende hits. Ze geeft ook de primeur van ‘Geef Me het Leven’, het nummer dat morgen uitkomt. Alle mensen op de Brouwersdam heffen hierbij het glas en proosten op de liefde.

Suzan en Freek zijn ook dit jaar weer van de partij. Hit na hit wordt ten gehore gebracht. Jong en oud zingt luidkeels mee. Voor de gelegenheid hebben ze Claude meegenomen om samen "Vas-y" te zingen.

Dit jaar wordt de donderdag editie van Concert at Sea bijzonder afgesloten, want na elf jaar afwezigheid maakt de Nederlandse rockband Kane een spectaculaire comeback op het festival. De energieke Dinand Woesthoff zet het hart van de bezoekers meteen in vuur en vlam als hij met een fakkel het podium op komt.