Talentcompetitie Podium Z organiseert deze vrijdagavond haar finale-avond met een keur aan finalisten én beginnende muzikanten die de afgelopen periode hebben gewerkt in de vorm van workshops. De Piek in Vlissingen staat vanavond vol met fans en het publiek is bij elke act enthousiast.

Even terug in de geschiedenis; Met ruim twintig jaar aan Podium Z competities, hebben er heel wat acts de revue gepasseerd. Eerst ging het vanaf 2002 onder de noemer Hoo!koorts door het leven, als samenwerking van de Gemeente Veere, SCOOP (nu ZB) en discotheek De Hooizolder (inmiddels gesloten). Eerdere winnaars: The Unknown Children, Urban Graveyard, Jeremy Lahr, Sigourney Rose, Baneham en Grainbait.

Met een vol programma voor de boeg start de avond dan ook al vroeg met de eerste act; Roodt. Een indierockband, die nog maar net een jaar het levenslicht ziet. Voornamelijk eigen werk is wat ze ten gehore brengen en zetten al een stevige performance neer. De heren van MEN nemen later het stokje over en spelen net als alle andere leden een korte set. MEN heeft inmiddels genoeg nummers geschreven in de loop der jaren en vullen hun set dan ook met eigen werk én hun nog uit te brengen single. De korte set is oké en solide.

MEN

Roodt

MEN

Na twee workshopbands, waarbij ook menig talent in is te vinden, gaat de competitie verder met Verena. Deze soliste zingt met een backingtrack en dat heeft zo zijn risico’s. Met haar krachtige stem weet ze haar set te rocken. Backingtrack is zelfgeproduceerd en ingespeeld, net als de geschreven teksten. Tof! Het plaatje is zo goed als compleet. Karel Jongejan staat ook solo op de bühne en tokkelt er prachtige liedjes uit. De jury vanavond geeft vergelijkingen met John Denver en consorten en dat is meer dan terecht. Toffe act en zeker een om in de gaten te houden.

De zaal in De Piek is nog steeds goed gevuld en ook de laatste acts komen nu aan zet. Het is de beurt aan Madelief. Deze zangeres is weer terug in Zeeland na een periode in Enschede te hebben gewoond. Muziek bleef ze maken en schrijft over relaties en alles wat daarbij komt kijken.
“De laatsten zullen de eerste zijn, zegt men wel eens.” Vanuit Zeeuws-Vlaanderen is TwoTimer afgereisd naar Vlissingen. Eerder zagen we deze act bij Spectra en blaast iedereen omver. Toffe bluesrock wat dit trio brengt en hoe! Hardwerkend in nog geen jaar tijd weet TwoTimer al een performance neer te zetten waar menig act deze avond nog wat van kan leren. Daarbovenop de muzikale uitspattingen en solo’s maakt het plaatje compleet. Wat ons betreft is TwoTimer de winnaar van de avond.

Uiteindelijk gaat de winst van deze Podium Z finale naar MEN.