De Zeeuwse indierockband Alta Luna staat aan de vooravond van hun ep-release komende vrijdagavond in De Spot te Middelburg. Wij gingen tijdens een jamsessie in gesprek met de band.

Op de EP ‘Shorter Days, Longer Nights’ staan vijf doordringende tracks over het grillige verloop van een toxische relatie. Een emotionele achtbaan die start met de overslaande vonk bij de eerste ontmoeting en eindigt bij de bittere nasmaak van een nare break-up. De ep is gecoproduceerd door Marien Dorleijn, bekend van de band Moss.

De meeste nummers ontstaan vaak tijdens een jamsessie of een van de leden bedenkt een tune welke zij samen verwerken tot iets nieuws. Blijft er dan iets over van de oorspronkelijke tune? Meestal niet geeft bassist Loek aan, ”Wij zijn echt een stelletje perfectionisten.”

Wanneer de band tevreden is over een nieuw nummer wordt deze opgenomen in de studio van drummer Marc. Volgens gitarist Mikey is dit zowel een vloek als een zegen; “Er is altijd wel iets te verbeteren en dit wordt dan vaak ook gedaan.” Zo werd er ruim anderhalf jaar gewerkt aan de komende ep. Maar hier zijn de heren dan ook ontzettend trots op!

Op 1 Maart hebben wij met de nieuwe single ‘Faces’ op Spotify alvast een voorproefje kunnen beluisteren. De band laat weten: “‘Faces’ beschrijft het moment dat je in de spiegel kijkt en je jezelf niet meer herkent. Dat je jezelf kwijt bent en niet meer weet wie je bent.”

Afgelopen zomer was Alta Luna op vele affiches van festivals en evenementen te vinden, zoals Concert at Sea en Vestrock. Dit mede door hun deelname aan de Popaanzee Academy. “Dit zorgde voor vele mooie kansen en een hele vette zomertour”’ zegt toetsenist Jonathan. Tijdens dit traject werden zij gecoacht op het ‘zakelijke’ vlak van het bandleven door Tim van der Zalm, hij is de manager van DI-RECT en Wodan Boys. Zo leerden zij onder andere contacten te leggen om gigs buiten de provincie te spelen. En dat is gelukt! Op 23 maart deelden zij dan ook het podium in Scheveningen met bands Harvest Road en Close To Fire.

“Alta Luna richt zich de komende tijd op het spelen van een aantal coole club shows”, zegt leadzanger Jeremy. Ze kunnen niet wachten om op 12 April de nieuwe muziek te laten horen in De Spot en te laten zien wat zij allemaal hebben geleerd tijdens de Popaanzee Academy. Ook wordt er hard gewerkt aan een nieuwe studio in Middelburg.

Live zien?

12 April – EP Release – De Spot te Middelburg
20 April – Record Store Day te Middelburg
4 Mei – Studio Gonz te Gouda
13 Juli – Muziek festival te Nisse