Sinds jaar en dag is het in Stekene, net over de grens in België. Een mix van nationale helden en internationale acts, aangevuld met een dosis acts uit Nederland. Vandaag onder andere op het affiche; Selah Sue, DAAN, Miles Kane, Meau en GOOSE.

Crammerock heeft net als vorig jaar zijn festivalterrein-indeling behouden met een grote mainstage-tent waarbij aan weerskanten een podium staat. Verderop het terrein is nog de Club, waar we voornamelijk dj-acts terugvinden, maar vandaag ook Pommelien Thijs, Meau en Bente. De prijs voor een versgetapt biertje is drie euro. 

Ondanks de weersvoorspellingen opent Bizkit Park vanmiddag zonder regen op het mainstage met een vlammend optreden met hun zo gehete nu-Metal muziek. Covers van Distubed, Linkin Park en Limp Bizkit werden uit volle borst meegezonden door het publiek. Een moshpit en wall of death is eerder standaard dan uitzondering tijdens dit optreden. De zuidelijke kant van het mainstage opende Dirk. De Vlaamse heren trekken een flinke variatie van bezoekers. Met hun Indie sound en nummers zoals 'I can’t sleep' en 'Fuck up' met herkenbare lyrics maken de heren het publiek goed los. De nog altijd actieve hiphop artiest Kraantje Pappie trekt zeker een volle zaal. Het voornamelijk jonge publiek gaat los op bangers zoals 'Welkom in de feesttent' en 'Zin in de zomer man'. De snelst rappende hiphopartiest van Nederland kan het kunstje nog meer dan prima. Feestgarantie. 

Voor wie dacht dat Guusje een meisje was, think again! In de Club staat de Groningse Guus Mulder. Hij eindigde als derde bij The Voice. Hij speelde gevoelige nummers zoals 'Kleine jongens' welke gaat over de moeilijke relatie die hij heeft met zijn vader en zong een duet met Bazart, al is hij vaanvond niet de gelegenheid om het optreden te vergezellen. Even later staat Bente in de Club, al staat zij gelijktijdig geprogrammeerd met Kraantje Pappie. Dat zou geen kwaad kunnen, maar het publiek kiest deze middag duidelijk voor mister Kraan. Bente is maar wat blij dat ze hier mag staan en speelt rustig haar nummers af. Zangeres en actrice MEROL bekend van nummers zo als lekker met de meiden en superlatieven nam het op tegen Pommelien Thijs. Pommelien stond in de club en er was absoluut geen ruimte over om te ademen, laat staan om te dansen. Een groot deel van de bezoekers stonden buiten gelukkig niet meer in de regen al kregen wij voor het optreden een flinke plensbui op deze zonnige dag. De Belgen hier noemen dit het 'Pommelien-effect'. De zangeres is in het afgelopen jaar enorm gegroeid in bekendheid onder de Vlamingen en daarbuiten. 

De Belgische band XINK werd twintig jaar geleden bekend tijdens het Junior Eurovisiesongfestival. Na jaren weg te zijn geweest uit het muzikale circuit keert XINK deze zomer weer terug op de bühne, waaronder Rock Werchter en Pukkelpop. Nostalgie voor de wat oudere bezoekers, al is het tekstueel wel heel voor de handliggend. Pas brachten zij hun
nieuwe single 'Aura' uit. De rest van het Crammerock-publiek dook de Club in voor Meau. Die zongen weer luidkeels mee met haar hits, die ook in België goed aanslaan. 

Britse zanger Miles Kane ook wel bekend als de frontman van de Last Shadow Puppets en The Rascals overkwam zijn technische problemen snel. Tijdens het optreden nam hij een kleine fan op het podium die zijn eigen show gaf. Miles Kane kwam, zag en overwon. 
Selah Sue gaat na eigen zegge al ruim dertien jaar mee. De zangeres was jaren geleden éen van de winnaars van de Music Industry Awards in 2010. Zij opende vanavond met het wel bekende nummer 'Raggamuffin'. Echter speelt de Belgische ook voldoende nummers van haar nieuwe album Persona. Een zeer strakke maar eigenwijze show!

De elektro-rockband GOOSE, ook wel bekend van de Coca-Cola reclames met hun single 'Audience', gaf vanavond een dikke show weg. Eerder zagen wij de heren nog op Klomppop. De heren gaven een vergelijkbare set weg, al slaat het hier meer aan bij het publiek, dan op Ovezande. Groot, groter, grootst. Deze zinspeling is voor Goldband weggelegd. In de afgelopen paar jaar is Goldband enorm gegroeid aan populariteit. Stonden de Hagenaren twee jaar geleden nog in de Club, vanavond op de Main om af te sluiten, nadat ze een show in hun thuisstad hebben gegeven. Het welbekende reuzenrad als decorstuk hebben ze thuisgelaten, maar verder zit alles erin wat je van Goldband kan verwachten. Prima aflsuiter voor de eerste dag van Crammerock.