De lange zomer ligt alweer even achter ons. Met Rosann, liedjesschrijver en zangeres, kijken we terug op het afgelopen jaar en haar toekomstplannen. En ook nog vandaag; release van de single ‘Verdwijnen’.

Rosann is afkomstig uit het Zeeuws-Vlaamse Groede, studeert op dit moment geneeskunde in Rotterdam en werkt daarnaast aan haar muziekcarrière in Nederland en België. Bij onze zuiderburen deed Rosann mee aan The Voice van Vlaanderen, afgekort TVVV, met als coach Koen Wouters (Clouseau). Ze stond bij dit programma in de halve finale. Dit seizoen was Rosann ook onderdeel van Popaanzee. Academy.

Nieuwe muziek

Rosann is het hele jaar door bezig geweest met nieuwe muziek uitbrengen. ‘Verdwijnen’, die vandaag verschijnt, ziet de zangeres als haar debuutsingle.
“‘Verdwijnen’ gaat over iemand als jong persoon in een turbulente levensfase. Je zit in een soort sneltrein en soms wil je daar even van verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan een periode waarbij heel veel gebeurt. Een soort verwonderingen in de natuur, die soms ook zo verdwijnen.”

‘Verdwijnen’ heeft Rosann zelfgeschreven en voor de productie ervan werkt ze samen met Patrick Hamilton (producer van Katherine Jenkins) en Vincent Pierens (bassist bij Clouseau). “Ik voelde mij vereerd om hiermee samen te werken.” Dit is een voorloper op meer nieuw werk, maar dat is nog in ontwikkeling.

Rosann

Rosann

Rosann

Festivalzomer

Concert at Sea, Weitjerock, Vestrock, Klomppop, Bevrijdingsfestival, Eindeloos Eiland Festival, Zomer Festival Retranchement, ’t Beest Brult. Een rij aan festivals waar Rosann deze zomer was te bewonderen met haar band, of als duo met gitarist of toetsenist. Een volle agenda waarbij ze haar uitgebrachte singles als ‘Avondzon’ en ‘Beweeg In de Tijd’ speelt, net als nummers uit haar TVVV avontuur. Ze vertelt er zelf maar al te graag over;
“Ik heb terugkijkend op dit jaar super positief gevonden en heel veel mogen optreden, mede door mijn deelname aan TVVV. Mijn publiek weet mij te vinden in mijn muziek en het is een drive voor de toekomst om door te gaan. Uit bijna elk optreden vloeide wel weer een nieuw optreden ergens anders in het land uit. Steeds meer mensen gingen mij en mijn muziek ontdekken. ‘Verdwijnen’ en ‘Avondzon’ markeren dit als een hele mooie periode die ik vaker wil meemaken.”

In België is haar deelname aan The Voice niet weggevaagd. Na afloop krijgt ze vaak reacties, als dat bezoekers werden meegenomen in haar reis, of dat men aangaf dat ze net zo sterk of zelfs sterker overkomt dan op televisie. “Dat vind ik nog wel het bijzondere aan alles. Je raakt mensen met je eigen geschreven muziek.”

Eigen muziek komt tot leven

In januari 2024 mag Rosann haar bijdrage leveren bij een aantal concerten van Het Zeeuws Orkest. Dat orkest bestaat uit tientallen leden, zoals violisten, saxofonisten en een trompetsectie.
Rosann: “Meewerken aan dit project geeft iets magisch. Je eigen geschreven nummer wat ik heb gemaakt op mijn kamer, wordt omgezet in een arrangement om te spelen met een orkest. Dat is iets wat ik twee jaar geleden niet kon voorstellen. Daar kijk ik zelf heel trots op terug.”

Muziek maken met je eigen band is ook anders, dan solo op het podium staan.
“Zelf schrijf ik de nummers en samen met de bandleden brengen we de nummers naar een hoger niveau. Het perspectief, het gevoel en idee blijven wel behouden, om samen wat moois te maken.”

Popaanzee

Rosann werkte afgelopen seizoen ook aan haar zakelijke kant van haar muziekcarrière. Met haar deelname aan Popaanzee Academy kreeg Rosann coaching van Pieter Kleinhoudt. Hij is onder anderen manager van Meau en FAY. “Hij helpt mij met managementtaken, boekingen en vervolgstappen die ik kan nemen. Ik merkte vooral dat ik hierbij hulp nodig had en via via kwam ik bij Pieter uit. Daarnaast mocht ik nog heel wat optredens verzorgen die vanuit Popaanzee waren geregeld.”

‘Verdwijnen’ is vanaf vandaag overal te beluisteren. Rosann treedt op met Het Zeeuws Orkest op 11, 12 en 13 januari 2024 in Vlissingen, Terneuzen en Goes. Harpist Remy van Kesteren is hierbij ook te gast.