Na drietal voorrondes is vanavond de finale van de T-strijd in Gebouw-T, Bergen op zoom. Op het affiche: Grote Geelstaart, Red Valley en De Oorzaak.

Na drietal voorrondes is vanavond de finale van de T-strijd in Gebouw-T, Bergen op zoom. Op het affiche: Grote Geelstaart, Red Valley en De Oorzaak. 

De Oorzaak mag de avond openen. Met een gloednieuwe single 'Wie met mij' op zak, is dat al een mooi wapenfeit. De Oorzaak speelt popliedjes die goed in het gehoor liggen. De zanger van dienst deze avond heeft niet elke noot even zuiver. Gelukkig pakken de bandleden het muzikaal goed op en krijgen al vlug het publiek mee, maar de show an sich is wat vlak. De Oorzaak maakt toegankelijke muziek wat prima zou passen bij Op De T Festival. 

Red Valley is van een kaliber. Lekkere blues/ 70' rock is wat de klok slaat. De band geeft een prima optreden weg, maar de aandacht ebt al na drietal nummers weg en rumoer bij het publiek wordt harder. Spelen kan dit trio prima, maar aan show en spektakel ontbreekt het. Red Valley lanceert op 12 mei nieuwe muziek en zou prima kunnen staan op een bluesfestival. 

De jury vanavond bestaat uit leden van Gebouw-T (programma en marketing), Zuidwest FM, Soundz Magazine, Bongloard, De Toegift en 3voor12 Zeeland (ondergetekende).

Last but not least: Grote Geelstaart. Vorig weekend organiseerde de band nog hun eigen indoor-festival. Vanavond laat de band een show zien met alles erop en eraan. Veel muzikaal geweld, van een drummende dwarsfluitist tot gitaristen die alle hoeken van het podium laten zien. De act blijft boeiend om naar te kijken en weet de jury te overtuigen. 

Uiteindelijk gaat Grote Geelstaart er met de winst naar huis.