Een jaarlijks terugkerend concept bij Gebouw-T stond deze zaterdagavond weer op de agenda; Made in Belgium. Vanavond zien we vijf Belgische acts verdeeld over twee podia. De affiche prijst aan; The Haunted Youth, Porcelain ID, Intergalactic Lovers, Noémie Wolfs, Sylvie Kreusch en Verdampt.

Een versgetapt Belgisch pintje in de hand en goede acts met België als thuisland. Kaarten waren vooraf al uitverkocht en de RABO-zaal in Gebouw-T staat al vroeg vol voor de eerste act, The Haunted Youth. Deze indierockband uit Hasselt won eerder De Nieuwe Lichting en start hun set direct met ‘Broken’ en later ook ‘Teen Rebel’. Wat is dit een vette band! Visueel spektakel of flinke verhalen zijn er niet te vinden, maar je wordt als bezoeker meegezogen in de reis door hun muzikale landschap. Eerder die middag speelde de band nog akoestisch in platenzaak De Waterput.

De Blokstallen is ook voor deze editie een plek voor ‘nieuw’ talent, of eerder, vrienden van Made in Belgium. Porcelain ID mag als eerst. Met zijn rauwe stem maakt hij breekbare liedjes en speelt deze op zijn gitaar. Onder anderen over zijn ‘Vlaanderen’. Later die avond is Noémie Wolfs aan zet. Dit muzikale liefdeskoppel leerde elkaar een aantal jaren geleden kennen en werkt sindsdien samen aan hun eigen muziek. Zangeres Noémie Wolfs zong ruim tien jaar geleden bij Hooverphonic. Liedjes zijn elektronisch van stijl met een dreunende bass.

The Haunted Youth

Porcelain ID

Noemie Wolfs

In Gebouw-T is het weer volle bak voor de volgende act: Intergalactic Lovers. De band bracht onlangs nog een short film uit, gelinkt aan hun gelijknamige album ‘Liquid Love’. De show zelf vanavond bevat veel classics als ‘Between the Lines’, ‘Northern Road’ en ‘Bruises’. Het is totaal wat anders dan de vorige act en dat maakt het festival juist zo leuk. Intergalactic Lovers is on point! Zangeres Lara weet het publiek te vermaken en brengt haar liedjes écht over, pakt een enkele keer een hand vast uit het publiek, kijkt in de ogen en weet je te raken.

Afsluiter deze avond is voor Sylvie Kreusch. Deze grand-dame van de Belpop heeft wat vertraging opgelopen en start daarom wat later met hun set. Het publiek krijgt een show voorgeschoteld, waarbij Kreusch over het podium paradeert en danst. Het is vooral show met een strakke live-band. Opvallend is dat de muziek heel goed is, maar dat de grand-dame de songs niet oprecht ten tonele brengt. Het is nu echt een act en dat is jammer, want dat had wel het optreden gemaakt.

Wie nog even wilde blijven plakken, is het Bergse duo Verdampt om nog wat Belgische plaatjes te draaien.