Mazzy, artiestennaam van Tolga Korkmaz, zet zijn eigen ervaringen en gevoelens om in teksten en muziek. Zijn nieuwste release ‘Instelling’ komt goed binnen dankzij de pakkende tekst en de rauwe videoclip.

Naast zijn werk als artiest heeft Mazzy een passie voor de zorg, in het specifiek de zorg voor jongeren. Hij heeft inmiddels een aantal zorginstellingen meegemaakt en merkt dat er ontzettend veel ruimte is voor verbetering. ‘Op plekken waar ik voorheen heb gewerkt, kwam ik er steeds meer achter dat het beleid achter het systeem niet werkte. Jongeren werden naar binnengehaald om er een maand later weer uitgezet te worden. Deze kwetsbare doelgroep werd als gezien als verdienmodel, niet meer als mens.’ vertelt Mazzy duidelijk geëmotioneerd.  Hoe langer hij bij deze plekken werkte, hoe meer hij het mee naar huis nam en het in zijn hoofd bleef zitten. Zo ontstond zijn nieuwe nummer ‘Instelling’.

‘Ook al werk ik niet meer op die plekken en zit ik nu goed, ik wil dat het relevant blijft en dat de jongeren die dit hebben meegemaakt zich gehoord voelen. Hopelijk kunnen ze er kracht uitputten, wetende dat ze gezien worden.’ De videoclip van ‘Instelling’ is, passend in het thema, opgenomen in een oude psychische instelling genaamd ‘Sanitorium de Basil’. ‘We hebben expres gekozen voor deze plek. Ook hebben we voor we gingen opnemen een verhaal voor in de clip bedacht, zodat het echt goed overkomt. Dit nummer is ook een featuring met ‘Joana Montana’ die viool speelt. Het toch wel droevige en dramatische van het vioolgeluid past goed in dit nummer.’ zegt Mazzy.

Met het nummer en de videoclip hoopt Mazzy het gesprek te kunnen starten zodat mensen weten dat het anders moet en kan. ‘Ik hoop dat er dankzij dit nummer ruimte komt om een open en eerlijk gesprek te openen. Dat mensen vanuit de juist intentie worden geholpen en niet meer van het kastje naar de muur worden gestuurd. Daardoor raken kostbare levens juist verder beschadigd.’ Tot slot wil hij vooral dat jongeren en mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt, steun vinden in het nummer, wetende dat ze niet alleen zijn. ‘Als ik al een van die mensen een luisterend oor kan bieden dankzij mijn muziek, dan doet dat me al goed.’

‘Instelling’ is vanaf nu te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube.

Mazzy