Ein-de-lijk is het zo ver. Na een paar jaar wachten is het de allerlaatste show van de 'Man van de Kopstoot' tour van De Likt. En wat zijn we blij dat ze dat hier doen in 't Beest. Want een feestje bouwen, dat kunnen de mannen van De Likt wel. En zo'n laatste show, dat is altijd extra feest.

De avond begint met eenman show MAASK. Met stemvervormers en een loopstation kan je blijkbaar heel ver komen. Een bass die tot het diepste doordreunt en melodieën die blijven hangen. Bijzonder, als je bedenkt dat al die geluiden uit één persoon komen. De muziek zorgt dat de spiertjes goed los komen. Droge humor en ongemakkelijke gesprekken en -stiltes zorgen ervoor dat je deze man niet zo snel vergeet. Een heerlijk voorprogramma.

Na een kort rustmoment komen de mannen van De Likt in beeld. Met een lange witte lakjas betreed Jordy Dijkshoorn het podium. Deze avond zijn ook Diggy Rast en Afronaut aanwezig. Ze trappen af met het nummer ‘Ctrl-Alt-Delikt’, en het feest begint. De broer van Jordy is er om met de zanger op zijn schouders door het publiek te lopen tijdens ‘Bloed Aan De Muur’. De meeste nummers vanavond zijn van het album ‘De Derde’. Bijna het gehele publiek kan de teksten met gemak mee rappen. Het volgende album verschijnt in september. Vanavond krijgen wij al een voorproefje, en dat belooft wat!

Verspreid over de avond volgt het publiek braaf op wat van hen gevraagd wordt. Van zitten op de grond tot Jordy opvangen die van het balkon springt. Een wall-of-death kan natuurlijk niet ontbreken, al eindigt dit in een soort grote blije groepsknuffel waarna iedereen springend uit elkaar gaat. Nog een tip voor als je gaat stagediven. Dat kan natuurlijk. Maar, spring dan wel in het publiek dat je op wil vangen. En niet ernaast.

Wees niet getreurd als je er deze avond niet bij kon zijn. De volgende tour 'Ctrl-Alt-Delikt' is al gepland. Op 2 september is de release van hun nieuwe plaat in Rotterdam, en 19 november komt De Likt naar De Spot in Middelburg.