Bas de Meijer is al lang geen onbekende meer. De avond voor de release van zijn nieuwe album ‘Balanceren’ houdt hij een luistersessie in De Piek.

Vanaf het begin is het al gezellig. Iedereen zit zo lekker te kletsen dat ze niet eens doorhebben dat Bas de Meijer en Marcel “Skiggy Rapz” Tegelaar klaar zitten voor de presentatie. Een zeer ontspannen sfeer, vragen stellen, kletsen en samen muziek luisteren. Dat is de rode draad van de avond.

Bas vertelt graag over de inspiraties en gedachten achter zijn nummers. Het nummer ‘Als Ik Er Niet Meer Ben’ is geschreven over een eetcafé. Met een glimlach vertelt hij over dat eetcafé met de grote gele M, en waarom je Diggy Dex hoort in het refrein. Bij ‘Balanceren’ wilde hij dolgraag het geluid van een akoestische gitaar verwerkt hebben. Wat een verwijzing is naar de akoestische gitaar die Bas van zijn vader geërfd heeft. Voor het nummer ‘Laat De Wereld Zien’ heeft Bas “stiekem” de stemmen van zijn kinderen opgenomen. En hij vertelt dat zijn kinderen steeds in een deuk liggen als ze hun eigen stem uit de radio horen. De luistersessie met de verhalen van Bas en Skiggy Rapz geven een extra dimensie aan de nummers. Maar wat ontbreekt er dan aan het album? “Straattaal en scheldwoorden” Nouja, missen? Het maakt Bas uniek.

Meermaals zegt Bas “Dit voelt als een huiskamer. Het is wel confronterend om gelijk jullie reacties te zien.” Het album is iets meer richting pop, met refreintjes en herkenbare teksten. Maar wel met hiphop als basis. "Waarom kijk je zo serieus?" De jongste dame in de zaal verwijst hierbij naar de albumfoto. “Het is een serieuze en beladen plaat, dus is gekozen voor een serieuze foto. Volgende keer komt er een blijere foto.” belooft Bas.

Natuurlijk kan je thuis een cd’tje opzetten en luisteren. Maar de verhalen achter de nummers horen is toch wel bijzonder. Als je er niet bij was, is dat een gemiste kans. Zulke luistersessies mogen wel vaker bij een album release.

Bas de Meijer

Bas de Meijer

Bas de Meijer

Skiggy Rapz