Van de bittere strijd wanneer je je relatie dreigt te verliezen, naar een poëtisch verhaal over vriendschap bezegeld door een jas. Dit alles en meer komt voorbij op het tweede album van Kubilay Kaya genaamd ‘Slecht Alleen’.

Het album is de opvolger van ‘Wanneer je er langer naar luistert, wordt het best mooi’ dat zeven nummers over zeven vrouwen bevat. De liefde is dus een veel voorkomend onderwerp in het werk van Kaya. ‘Slecht Alleen’ benoemd niet alleen de mooie kanten van de liefde, maar ook de donkere kanten. Wanneer het niet werkt.

De teksten van dit album, wederom geschreven met en door tekstschrijver Lucas Boot, tikken gevoelige snaren aan. ‘Noodkreet’ en ‘Kon Ik Maar Jou Zijn’ beschrijven in geuren en kleuren de moeilijkheden die in een relatie kunnen ontstaan. De kracht van ‘Noodkreet’ wordt benadrukt door de bijbehorende videoclip die hieronder te bekijken is.

De tien nummers laten je het gevecht voor een relatie horen, de angst om deze te verliezen en hoe je uiteindelijk alleen verdergaat. De onderwerpen zijn niet licht maar klinken verfijnd en de teksten voelen aan als poëzie.

De veelzijdigheid van het album is tekenend voor de maker ervan. Van origine is Kubilay Kaya hiphop producer maar zijn werk als solo artiest laat horen dat hij veel meer is dan dat. Op dit album komen de hiphop invloeden goed tot hun recht mede dankzij het gebruik van samples, de liefde voor Franse chansons hoor je terug dankzij de kracht en melancholie van de teksten en het geheel wordt gecomplimenteerd door een indie geluid. In een specifiek genre is dit album dus niet te plaatsen, maar dit is precies wat het album siert.

‘Slecht Alleen’ is nu al online te luisteren en vanaf 14 februari op Vinly te verkrijgen. Benieuwd naar de live uitvoering van dit album? Op zondag 13 februari treedt Kubilay Kaya op in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. De kaartverkoop is gestart en zijn te verkrijgen via de website.