In de laatste zaterdag voor kerst hebben veel metalheads wel zin in een feestje. Zo wordt duidelijk als we een afgeladen café Den Engel in Terneuzen binnen stappen. Wat opgezet werd als een avond met drie bands wordt een dag voordien gewijzigd naar twee. Burial moet helaas verstek laten gaan. Bloedhond en Imprisoned In Flesh laten zich er niet door uit het veld slaan en spelen de pannen van het dak.

De twee West Zeeuws-Vlaamse band maken er een ouderwetse avond van. Met een te klein podium, zangers die midden in het publiek staan en liefhebbers die compleet uit hun dak gaan. Duwen en trekken voor het podium, aan de bar om te bestellen, om je überhaupt te bewegen in het knusse café. Zo hoort het te zijn als lokale bands optreden. Bloedhond uit de Marollenput (wat eigenlijk Nieuwvliet is) knalt er in met hun typische grind/punk. Leuk om te zien is dat het trio met de keer beter wordt. Scherper en professioneler. Niet direct beginnen, eerst even zorgen dat alles werkt. Dus als de samplemachine het doet en de politiesirenes door de zaak loeien, dán vliegt de band er in. Zanger David sarcastisch als altijd. Drummer Koen strak en gefocust en gitarist Wouter stoïcijns maar leidend. Het publiek smult er van. Het feest is compleet als ‘Party In Suburbia’ spontaan wordt ondersteund door Steven. Na een half uur is iedereen wel murw gebeukt en is de band door z’n set heen. Tijd voor een kleine pauze.

Na die pauze is het tijd voor Imprisoned In Flesh. De band uit Oostburg komt hun nieuwe ep ‘From Arrogance To Extincion’ voorstellen, maar het is duidelijk dat veel fans de plaat al kennen. Want als de eerste tonen van albumopener ‘An Ode To The Beheaded King’ klinken, slaat de vlam in de pan. ‘The Pretorian Prostitute’, van de vorige ep,  had het vuurtje al aangestoken maar nu is er geen houden meer aan.  Zanger Martijn van den Beukel ziet het grijnzend aan en stookt de vlammen verder op.  Hij zet met zijn band een zeer strakke set neer. Ouderwetse death metal in het nu gebracht door vijf liefhebbers en dat hoor je. In de tijd van kerstmis staat traditie hoog in het vaandel en dat is vanavond niet anders. Rammen, beuken, headbangen en moshen. Het gebeurd volop en men vindt het prachtig. Het zweet gutst van de muren. De tent is de klein, de lol is er niet minder om. Er valt geen onvertogen woord en het respect naar elkaar is gelukkig groot. Alle aanwezigen hadden dit duidelijk nodig. Hier gaat nog over nagepraat worden. Als de laatste tonen wegsterven heeft iedereen een top avond gehad. De volgende editie met deze line-up, dan hopelijk mét Burial, is in maart in café Elpee in Deinze (B). Wij kijken er nu al naar uit.