Voor het tweede jaar op een rij weet de organisatie van Popmonument een festival neer te zetten in corona tijd. Ruben Block staat als headliner in Poppodium Gebouw-T waar de bezoekers hun muzikale route beginnen of juist eindigen. In Theater de Maagd beginnen ze bij ‘Kommunikate’ (Jeroen Search, Judith Clusters en Visual Scumbagz). Ter plaatse kunnen ze zelf een keuze maken voor het programma dat volgt, zoals Sophie Straat of Ramkot.

Een van de verschillen met Popmonument vorig jaar, is dat er nu geen mondkapje mee op hoeft en men ook geen anderhalve meter afstand hoeft te houden. De regel die nog wel telt is het zitten (en blijven zitten) voor, tijdens en na het optreden. Alhoewel het publiek nog steeds moet zitten, voelt de zaal van Gebouw-T voor het eerst in tijden weer als gevuld. Ruben Block verzorgt deze avond een soloshow, ondersteund door een sterke band met onder andere de bassiste van Mintzkov, Lies Lorquet.

In het begin is het nog wat onwennig om dé frontman van Triggerfinger te zien als solo-artiest. Toch weet hij de zaal goed mee te krijgen. Met zijn hit ‘Lights’ krijgt hij het hele publiek mee en zorgt ervoor dat iedereen al zittend meebeweegt.

Naast dat hij een muzikaal gezien erg sterk is en een dijk van een stem heeft, staat hij als een charme offensief op het podium. Zijn kenmerkende grijze haren, de snor en de stoere laarzen zorgen ervoor dat het publiek goed weet naar wie ze kijken en luisteren.

Ruben Block

Ruben Block

Ruben Block