Afgelopen maart vertelde de inmiddels 27-jarige rapper Mazzy over zijn grootse plannen. Destijds was zijn eerste album net online én had hij een eigen livestream genaamd ‘Mazzy Nodigt Uit’ op de agenda staan, maar wat houdt hem nu bezig?

‘Ik ben moe joh, moe maar voldaan.’ zijn de eerste woorden die hij zegt zodra hij aan tafel zit. Ook al is hij moe, hij zegt de woorden met een enorme glimlach. Hij is namelijk hard aan het werk, maar hij is ook hard op weg naar waar hij wil zijn. Naast zijn werk als jongerenbegeleider maakt hij video’s, schrijft hij teksten, is hij bezig als straat reporter en is hij druk bezig met sport. Bovenop dit alles staat hij op 8 oktober ook op het podium als een van de finalisten van de T-Strijd in Gebouw-T. ‘Met alles wat er gebeurt sta ik constant aan, echt 24/7. Het kan soms best zwaar zijn, maar dan krijg je weer nieuwe prikkels en energie. Ook merk ik nu dat ik toch bekender ben dat ik dacht, mensen die me herkennen op straat. Het is echt zo tof als je die waardering krijgt.’

“Na het uitbrengen van het album wilde ik verder bouwen aan mijn performance en aan mijn imago. Hoe sta ik nog beter op een podium? Hoe leg ik nog meer contact met mensen? Hoe kan ik dat gebruiken om mijn shows en video’s beter te maken? Ik wil consistent zijn in content delen met mensen. Geen stiltes laten vallen maar alles wat ik schrijf delen met de wereld. Weet je, veel mensen maken muziek. Dus het is belangrijk dat mensen je blijven zien en horen. Lion en ik zijn ook steeds meer op elkaar ingespeeld, ik vocaal en hij met de beats en beeld. Onze muziek vormt zich zo steeds meer.” Zijn muziek deelt Mazzy via zijn Instagram account en daarnaast via YouTube. Zo bracht hij in augustus bracht ‘Space’ uit.

Zijn deelname en plek in de finale tijdens de T-Strijd doet hem goed. Het is de eerste keer dat een hiphop act zoals hij meedoet en de finale in wordt gestemd. “Dit soort herkenning voor hiphop doet me echt goed. Hier doe je het voor, toch? Net zoals Zuid-West FM mijn muziek laatst had gedraaid tijdens de uitzending. Het is zo vet dat hiphop hier eindelijk een plek krijgt.” Hij heeft grote plannen voor zijn optreden in Gebouw-T. “Dit wordt echt mijn visitekaartje, we gaan het groots aanpakken. We zijn al veel bezig met oefenen en finetunen.”

Er is sinds maart dus veel veranderd voor Mazzy. Hij heeft grote stappen gemaakt en is hard aan het werk. “Ik werk hard maar ik heb gelukkig veel mensen om me heen die mij supporten en die achter me staan. Dat vergeet ik nooit en neem gewoon iedereen mee naar de top.”

Mazzy staat op vrijdag 8 oktober in de finale van de T-Strijd.