De tiende finale van de T-Strijd mocht op vrijdag acht oktober eindelijk plaatsvinden. Mazzy wint de juryprijs en Floyd and the Barbers wint de publieksprijs.

Deze avond staan rapper Mazzy en de bands Floyd and the Barbers en Nova Novella op het podium nadat ze tijdens de voorrondes, die online plaatsvonden, een plekje hadden bemachtigd. Floyd and the Barbers beginnen goed met een energieke show. De zanger springt meerdere keren het publiek in en besteld zelfs een biertje aan de bar. Muzikaal gaan ze van een punksound naar ballad-achtige nummers en dat gaat ze heel goed af. Hun show komt tot een passend slot met een dikke moshpit.

Nova Novella heeft een laidback bluesy sound en is een tikje mysterieus. De zangeres is in het zwart gekleed met mime-achtige schmink en verkleedt zich halverwege in een groen, opvallend pakje. Nova Novella klinkt bijzonder muzikaal, maar het is lastig er een specifiek genre aan te hangen. Intrigerend zijn ze zeker en ze krijgen het publiek echt naar voren toe getrokken.

Floyd and the Barber

Mazzy

Nova Novella

Dan is het tijd voor de laatste finalist en de eerst hiphop act van de T-Strijd ooit. Mazzy is eerst via een film te zien op het grote scherm waarna hij het podium opkomt. Zijn show is een welkome smaakverfijner en die sfeer heerst dan ook in het publiek. Mensen dansen en gaan op in zijn muziek, in zijn flow en in zijn show. Aan het einde vergezellen twee danseressen hem op het podium en duikt Mazzy het publiek nog in voor een toegift waarin hij iedereen bedankt dat ze er zijn.

Na de drie opkomende talenten sluit Pyro de avond af met een spetterende lichtshow terwijl de jury in beraad gaat. Floyd and the Barbers pakken de publieksprijs en Mazzy wint de juryprijs.

Floyd and the Barber

Mazzy

Nova Novella

PYRO

Nova Novella

Jury T-strijd