“Laat nog even tot je doordringen van waar we nu staan en we nu met z’n allen bij aanwezig zijn, dat dit niet vanzelfsprekend is.” Met deze woorden geeft Blaudzun aan dat hij meer dan dankbaar is dat hij samen met zijn band en crew deze vrijdagavond mag optreden in Gebouw-T.

Eerst is het aan de Groningse zanger en gitarist Douwe Doorduin om het publiek alvast op te warmen. Hij is door het dolle, overenthousiast en weet niet helemaal welke vorm hij aan moet nemen. Doorduin is helemaal in zijn nopjes dat hij voor het eerst voor zo’n grote groep mag spelen. Vrijwel alle vijfhonderd kaarten gingen over de digitale toonbank en Doorduin doet zijn best om het publiek te vermaken. Samen met zijn drumcomputer en gitaar speelt hij zijn liedjes uitgebracht tijdens de pandemie-periode. Vermakelijk is het wel, al is het kwalitatief niet heel erg indrukwekkend. Douwe Doorduin is dit jaar ook te vinden tijdens de Popronde in Rotterdam en Delft.

Blaudzun (Johannes Sigmond) staat vanavond met volledige bandbezetting en omarmt zijn publiek met grote armen. Vorige week wist hij nog podium ’t Beest in Goes plat te spelen, vanavond is Bergen op Zoom aan de beurt. Blaudzun opent en sluit zijn set met ‘Wide Open’, titeltrack van zijn begin volgend jaar uit te komen album. Daarna volgt een set variërend van albumtracks tot hitsingles als ‘Hey Now’ en ‘Real Hero’. Zijn band speelt strak, danst en beweegt mee en het publiek volgt. Bassgitarist Danny van Tiggele heeft zijn dansschoenen aangetrokken en hitst het publiek nog wat meer op. Maar de band weet zich ook breekbaar op te stellen, als in alle stilte ‘Save Me’ wordt ingezet. Een klein ingetogen nummer. Zo krijgt een bezoeker die meehielp als held bij de videoclip van ‘Real Hero’ een groots applaus en ook de vocal-coach van zanger Johannes Sigmond mocht op een groot applaus rekenen, gezien hij eerder deze ochtend de show wilde cancelen wegens stemproblemen. Dit liet hij aan het eind van de set weten aan het aanwezige publiek. Tijdens het optreden zelf is van die stemproblemen niks van te merken. Een top show van begin tot eind.

Blaudzun

Douwe Doorduin

Blaudzun / Danny van Tiggele

Blaudzun