Met het zicht op een aankondiging van nieuwe coronamaatregelen op vrijdagavond, is het deze donderdagavond flink wat reuring in het Middelburgse stadscentrum. De Popronde is weer neergestreken in Middelburg en coördinator Auke van Laar heeft een ruim tiental acts weten te strikken voor onze Zeeuwse hoofdstad.

"Misschien is dit wel het laatste concert van het jaar, dus geniet er van", horen we van het podium. Het zou zomaar waar kunnen zijn. Gelukkig is de lockdown-light nog niet van toepassing en gaat Popronde volle bak door. Diverse pandjes zijn weer een podium voor de nieuwste en hipste bandjes uit Nederland. Tussen alle optredens zijn verschillende acts te gast bij Café de Croone bij de radio-uitzending van WFM96. Café 39 zou ook meedoen als speellocatie, maar hield de deuren onverwachts gesloten. Dit zijn de hoogtepunten.

Loupe

Loupe

Loupe

De avond wordt in de Vleeshal geopend door Loupe, de vier-koppige band uit Amsterdam maakt dromerige indierock dat iets weg heeft van bands als Mister and Missisippi, maar dan met meer drums. Veel tijd om weg te dromen geven de dames je alleen niet. De nummers wisselde net te snel van momenten om weg te dromen naar fijne (potentiële) meeklapmomenten. De songs hebben stevige en speelse drumpartijen. Het publiek moet duidelijk nog opwarmen, want de meeklapmomentjes worden door het publiek helaas niet aangegrepen. Zonde, want hierdoor kwam de band niet geheel tot zijn recht.

Jason Waterfalls

Jason Waterfalls

Jason Waterfalls

3FM Talent Jason Waterfalls mag de drie optredens in De Spot openen. De band uit Utrecht speelt toegankelijke poppy rock met een punkpop randje. Harde gitaren met aanstekelijke melodietjes is de core-business van de band. En dat doen ze gewoon goed. De band speelt strak maar ook erg gepolijsd wat het weinig verrassend maakt. Dankzij hun airplay op 3FM zijn ze wel een van de poulaire acts vanavond. 

Zoë Low

Zoë Low

Zoë Low

In het Koffiepand, gelegen aan de Korte Geere, staan vanavond drie acts op het programma. Nu staat Zoë Low in de startblokken. Deze Amsterdamse zangeres staat vanavond solo, dus zonder haar band, in de koffiezaak. Ze begeleidt zichzelf op de piano en speelt mooie, gevoelige popliedjes met thema’s als de liefde en welbekende breakup-songs. Als het allemaal niet meer zo roosgeurig is. Begin dit jaar bracht ze haar debuut-ep uit en werkt verder aan nieuw materiaal vanuit haar thuis-studio. Haar optreden vanavond is vooral intiem te noemen en we zijn benieuwd hoe het klinkt in de grotere podia met haar live band (met daarin onder anderen de Middelburgse drummer Renzo Rijn).

Juan Juan

Juan Juan

Juan Juan

In de Kloeveniersdoelen worden we aangenaam verrast door Juan Juan die vanuit Amsterdam naar Zeeland is afgezakt. Juan Juan is het alter ego van Gertjan van de Geer en hij speelt live samen met een drumster en bassist. Het trio heeft zo zijn eigen stijl met Latijns Amerikaanse invloeden. Ze mixen een rammelig Velvet Underground geluid met alternatieve countryrock. Het doet ons een beetje denken aan de vroege Hallo Venray.

Zijn op een vier sporen cassetterecorder opgenomen album 'New Mexico' is in eigen beheer uitgebracht. ‘Life Is Short (Wanna Get Stoned)’ blijkt al een hit te zijn in het Middelburgse en er wordt druk gedanst in de volle zaal. Optredens zoals deze maken de Popronde tot een feest vol ontdekkingen.

Melle

Melle

Melle

Melle

Na wat technische problemen en hierdoor een wat latere start, is het tijd voor Melle in Seventy Seven. Inmiddels staat de wintertent voor het cafe al lekker vol. Melle speelt samen met zijn band pakkende popliedjes. De liedjes luisteren fijn weg, en zijn na één couplet al makkelijk mee te neuriën en fluiten. Dit word door het publiek ook zeker gedaan, na de show was de melodie van 'Run Run' al fluitend over de Vlasmarkt, en andere straten van Middelburg te horen. Melle heeft al meerdere ep’s en singles uitgebracht. In de nummers zit zeker radio-potentie, we gaan er vast snel meer van horen.

Meau

Meau

Meau

MEAU (Meau Hewitt) staat in Poppodium De Spot met haar band voor een volle zaal. Vorige week stond deze zangeres nog in het voorprogramma van Suzan en Freek in Antwerpen. Ze heeft inmiddels 60 duizend streams met haar single ‘Dat heb jij gedaan’ en veel airplay op onder andere radio NPO 3FM. MEAU maakt toegankelijke Nederlandstalige popballads aangevuld met wat elektrobeats. De goedlachse zangeres kleurt allemaal erg binnen de lijntjes, al deert dat weinig mensen.

Hey Team

Hey Team

Hey Team

In Kaffee ’t Hof staat het vol met mensen die van het ruigere werk houden. Hey Team, geselecteerd door OOR en Never Mind the Hype, gaat direct vol gas met hun 90s rock. Heerlijk om een band met zoveel energie te zien en past prima bij ’t Hof. Het publiek deint mee, maar band hitst de menigte wat meer op en het is even wachten totdat de eerste crowdsurf-actie zich aandoet. Bovenal speelt de band catchy tracks en weet het publiek van begin tot eind te entertainen. Op naar meer van dit!

Graeme James

Graeme James

Graeme James

Graeme James

Als we het Koffiepand inlopen is het al erg druk in de koffietent. Graeme James is nog bezig met zijn soundcheck maar hierin neemt hij zijn publiek gewoon lekker mee! Het publiek wordt getrakteerd op een viool versie van 'Rockafeller Skank' van Fatboy Slim. Het dak is er direct vanaf. De Nieuw-Zeelandse James speelt met een loop-pedaal alle instrumenten, van gitaar en bas tot viool. Als hij aan het eind van de set het publiek verrast op een folk versie van The Vengaboys is het feest compleet. Het volle Koffiepand staat niet stil en eindigt zelfs in een polonaise!

KUZKO

KUZKO

KUZKO

KUZKO

Onze ronde bracht ons als laatste langs KUZKO, dit Rotterdamse synth-pop duo speelde in de Kloveniersdoelen. Ze maken fijne dans- en zeker springbare popsongs. Het duo, wat in Middelburg speelt met volledige band, maakt dynamische popmuziek welke doordendert als achtbaan. (Maar wel eentje met felle neon-suikerspin kleuren) De band is goed op elkaar ingespeeld met dansjes, speciale poses, en onderlinge gesprekjes die perfect bij en in de muziek passen. Nummers als 'The Singer Wants te Drummer' en 'My Mama Says' liet de Kloveniersdoelen doen exploderen, wat de avond zijn wel verdiende climax geeft.