Vandaag brengt Tessa Maynard haar eerste singel uit. De Zeeuwse twintiger is een echte duizendpoot en is behalve zangeres vooral actief als producer. Daarnaast runt ze haar eigen platenlabel Mystery Freedom Records.

Thirsa Minnaard, zoals Tessa Maynard in het dagelijks leven heet, is opgegroeid in Arnemuiden. Hoewel ze tegenwoordig in de Randstad studeert heeft ze nog steeds haar studio in het Zeeuwse vissersplaatsje. Door de corona-pandemie is er geen les en heeft ze dus meer tijd om haar studio in te duiken.

Onder de naam ISPEAKDUTCH maakte ze al eerder dance producties en remixte ze diverse andere dance tracks. Haar specialisatie lag vooral bij techno, slap house en future bass. Haar slap house track ‘Deep Dope Love’ en haar remix van ‘You Broke Me First’ deden het goed in de Talent Pool Chart van Spinnin' Records. Sinds vorig jaar heeft Tessa de overstap gemaakt naar popmuziek: “Ik ben van EDM naar pop overgestapt, omdat ik EDM op een gegeven moment wat minder uitdagend vind worden. Ik gebruik veel EDM-elementen in mijn pop-producties, maar dan gecombineerd met gitaar, piano en meer akoestische drums.“

Bij de overstap naar popmuziek hoort ook een nieuwe naam: “ISPEAKDUTCH is mijn oude artiestennaam. Ik ben overgestapt naar Tessa Maynard, omdat dit dichter bij mijn eigen naam ligt. Ik wilde toch mijn eigen naam deels behouden. Ik heb wel gekozen voor een Engelse naam, omdat ik samenwerk met internationale producers. Ik vond het logischer om dan ook een Engelse naam te kiezen.”

‘Worth It’ is haar eerste officiële single en is geïnspireerd door het laatste album van Ariana Grande. Het liedje is een mix tussen pop en dance. Andere invloeden komen van de producers Dabin en Illenium. “Die artiesten zijn een echte inspiratiebron, omdat ze zulke emotionele melodieën in hun muziek gebruiken.” Tessa probeert hetzelfde te doen met haar muziek. Ze wil dat de luisteraar de emotie in het nummer voelt.

‘Worth It’ vertelt het verhaal van een break-up, een droevig verhaal, maar het draagt uiteindelijk bij aan de hoopgevende boodschap dat ondanks een mislukte relatie je nog steeds ‘worth it’ bent.

Ondertussen zit de Zeeuwse niet stil en is druk bezig met een aantal projecten. Zo is ze mede oprichter van het label Mystery Freedom Records. Over haar laatste project verteld Tessa: “Ik werk samen met een Duitse producer aan een netwerk voor beginnende producers en een label. Op dit netwerk kunnen producers feedback krijgen en uiteindelijk een label release. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een evenement gericht op vrouwelijke producers en dj's, maar dit staat nog in de kinderschoenen. Al hoop ik wel dat ik daar iets mee kan doen, want het is belangrijk dat vrouwen een grotere rol krijgen in de muziekindustrie.”