Afgelopen zaterdag 10 juli reisde het festival Popmonument af naar Veere. Tijdens deze eerste Zeeuwse editie kon je in verschillende monumenten genieten van concerten van DAAN, The Indien, KAREL, Meskerem Mees, I am Oak en Blaudzun. Visual-artist Mirjam Debets had speciaal voor het concert van Blaudzun projecties gemaakt. Dit zorgde voor een indrukwekkend effect in de toch al prachtige Grote Kerk.

Het festival zou eigenlijk een Testen voor Toegang - event zijn, maar door nieuwe COVID-19  testen voor toegang event zijn, maar door de nieuwe Corona-maatregelen van 9 juli, kon dit helaas niet doorgaan. Het festival is daarom doorgegaan als een festival op anderhalve meter. Ook gooide datzelfde virus roet in het eten voor de shows van Amy Root en The Vices. I am Oak verving deze shows. Bezoekers kregen een speciale route en konden zo corona-proof op ontdekkingstocht langs de verschillende locaties.

Onze tocht liep langs Meskerem Mees in de Rechtbank, KAREL in de kelder, The Indien in de Kleine Kerk, en Blaudzun in de Grote Kerk.

11 September is er weer een editie van Popmonument in Bergen op Zoom. De eerste headliner, Ruben Block (leadzanger van Triggerfinger) is al bekend. Binnenkort worden er meer namen bekend gemaakt.