Voor het zeventiende jaar op rij is het weer een gezellige drukte in Westdorpe voor een nieuwe editie van Kreekrock! Na een jaar afwezigheid wegens het welbekende virus, kreeg organisator Maurice en zijn vrijwilligers het voor elkaar om in korte tijd Kreekrock te organiseren.

Het is zaterdagmiddag, uur of vijf in de middag. Singer-songwriter Critter (Niels Geense) opent het festival in de tent. Rustige tokkelliedjes met een rauw randje. Voor het publiek is het rustig acclimatiseren voor wat nog komen gaat. Liquidation A.D. mag het hoofdpodium openen deze middag. Death Metal uit Eindhoven is wat de klok slaat. De heren spelen vol enthousiasme en grunten erop los. Ook speelt de band nog een cover, ‘Symphony of Destruction’ van Megadeth, al maken ze daarmee net een flater. Je zou het ook kunnen interpreteren als een eigen interpretatie en valt helaas buiten het niveau van hun set, die niet onverdienstelijk is.

Mould

Our Common Sense

BAKLAWAI

Het trio BAKLAWAI, eveneens afkomstig uit Eindhoven, wist in de tent het publiek te boeien met hun mix van hardrock, punk en psychedelische stoner. Lekker in het gehoor liggende rocksongs en het publiek gaat er ook lekker op. Volgend jaar op het hoofdpodium?! Ook dit jaar biedt Kreekrock ruimte voor een debuutshow. Mould grijpt deze kans met beide handen aan en speelt op het hoofdpodium. Mould pakt het doom-metal genre en heeft oud-lid Jeska Buhmann van Altobelli in de gelederen. De show begint sterk, al zwakt het af. Met name de zang lijkt niet over het geluid van de andere muzikanten heen te kunnen komen en gaat op in de menigte. Desalniettemin maakt de band er het beste van en is er een stap gemaakt in de juiste richting. Op naar meer voor Mould!

Jaarlijks terugkerende act is Sauro Locchi. Dit jaar speelt hij solo, met zang en gitaar in de tent. Bij voorgaande edities zagen we Locchi ook met een (cover-)band. Hij speelt dit keer eigen werk. Zeer trots kondigt hij zijn nieuwe single aan, wat deze week verschijnt. Steenworp-winnaar Our Common Sense is ook een terugkerende act op Kreekrock. De heren, afkomstig uit België hebben de crisis gebruikt om flinke stappen te maken als band zijnde. Beetje moshen, mensen ophitsen, en bandleden spelen als een malle. Tegen het eind van de set springt de zanger nog het publiek in om een ronde te maken over het veld. Tof! Een beetje ruiger is het in de tent bij Bloedhond, uit Oostburg. Nadat de presentatrice van dienst deze avond de band heeft aangekondigd met een heel epistel op A3-formaat, is het tijd voor punk, hardcore en noise. Korte nummers waarbij alles kapot kan en mag. Heerlijk om zo’n act tussen al dit rockgeweld te vinden.

Totaal wat anders is te vinden bij de Belgische psychedelische rockband ROOK. De Belgen proberen het publiek tot wat hogere sferen te krijgen met hun melodische tracks. Heel mooi, maar grotendeels van het publiek haakt af. Wie wel blijft staan kijken bij het hoofdpodium, blijft zwevende zonder dat de band tot een uitbarsting komt en er meer leven in komt. Weer totaal wat anders is SØWT in de tent. Punk rockers die de boel even wakker schudden. Met een Popronde-nominatie op zak voor komende editie is het heerlijk om te zien dat de band, ondanks dat ze op een klein podium spelen, de tent rocken en het publiek weten te enthousiasmeren. Last but not least is het de buurt aan de Zeeuwse act Xeno. Eindelijk heeft de Zeeuwse band de mogelijkheid om hun laatste plaat live te kunnen spelen. Ook deze band heeft geïnvesteerd in podiumprestatie en muzikaal is het strak.

Kreekrock mag terugkijken op een editie met wederom voor ieder wat wil en prima acts met ambitie.

Bloedhond

ROOK

SØWT