Ten Times a Million timmert alweer zo’n acht jaar aan de weg. We kunnen uitwijden over de eerdere bandnaam en het hoe, wat en waarom de switch naar TTAM is gemaakt, maar daar is al genoeg over geschreven. Op een gegeven moment is het tijd om te concentreren op het heden en op de toekomst. Ten Times a Million: de overtreffende trap. Afgelopen vrijdag brachten de mannen hun nieuwe ep uit en we zijn natuurlijk erg benieuwd hoe dit gedijd bij een zittend publiek.

De band trapt af met ’Quick Fix’ en ‘Make This Stop’, melodieuze rocknummers met aanstekelijke gitaarriffs, die je jezelf al ziet meezingen op menig festival met een koud biertje in de hand. De mannen zetten een sterk begin van de avond neer. Met de eveneens gelikte nieuwe single ‘Good Times’ en vervolgens ‘Closer’ houden ze dat goed in stand. Ook aan de interactie met het publiek is goed gewerkt en daarin is de band zeker gegroeid ten opzichte van een aantal jaar geleden.

Dan is het tijd voor het gevoelige nummer ‘Bye’, waarbij het aantrekkelijke vijftal menig vrouwen in katzwijm kan brengen. Niet vernieuwend, wel een schot in de roos en zeker niet onderdoend voor een hit van Kings of Leon of Editors. ‘Born Tomorrow’, van de gelijknamige nieuwe ep, brengt weer wat tempo in de set en als het corona-technisch toegestaan was zou het publiek de prachtige zangstem van frontman Martin Duve graag bijstaan.

Ten Times A Million

Ten Times A Million

Ten Times A Million

Maar dan besluit de band een cover te spelen die ze onlangs ingestudeerd hadden voor een optreden bij 3FM. “Die vonden wij zo vet en zo mooi dat we die gewoon in de set hebben gelaten”, aldus Martin. ‘With Every Heartbeat’ van Robyn wordt ingezet. Geen juiste keus. De song past totaal niet bij de rest van de setlist en het publiek zakt zienderogen onderuit. Ontzettend zonde. Met de song ‘Get It On’ lukt het niet om uit dit dipje te komen. Het druilt een beetje voort en de aandacht dwaalt verder af.

Gelukkig wordt er met ‘When The Lights Go Out’ weer wat pit in de avond gebracht. Met de volgende nummers krabbelen de mannen weer tot goede hoogte op, maar ze bereiken niet meer het niveau van het begin van de avond.

Afsluitend brengen ze een cover van Queens Of The Stone Age, het bekende ‘Make It Wit Chu’. “Ik wil jullie nadrukkelijk verzoeken NIET mee te zingen. Maar als het jullie overkomt begrijp ik dat wel”, knipoogt Martin. Al met al is dit een ijzersterke band met goede, catchy nummers, professionele muzikanten, mooie mannen en perfect in elkaar passende melodieën en harmonieën. De band verdient het om veel groter te worden dan ze nu zijn. Met de juiste setlist en wat meer radio zendtijd kan deze band hoog op festivalaffiches komen te staan.