Het was even spannend, maar Gebouw-T kreeg, na aanscherping van de corona maatregelen, tóch ontheffing voor evenementen met meer dan dertig bezoekers. Het slechte nieuws: helaas werd de vergunning pas laat toegewezen, waardoor een heel weekend aan optredens in duigen viel. Het goede nieuws: de vergunning kwam op tijd voor het optreden van The Kik. Aan hen de eer om ons van de schrik te laten bekomen en een nieuwe reeks shows af te trappen. Dat doen ze door twee shows op één avond te spelen.

De mannen zijn in ieder geval overtuigd van wat ze die avond te bieden hebben in deze (semi-) akoestische setting. “Het wordt net iets anders dan normaal natuurlijk. Akoestische gitaren hierzo, de drums zijn vervangen door een paar potten en pannen en deksels. Naja, het wordt helemaal te gek, echt een topavond, ja toch?” aldus Dave von Raven. Aan de inzet en creatieve oplossingen van het poppodium ligt het in ieder geval niet. Zelfs bier bestellen vanaf je zitplaats door middel van een QR-code is mogelijk, om zo het rondlopen van publiek te beperken.

The Kik trapt af met ‘Ik Zie Je In De Stad’ gevolgd door ‘Even Voor Altijd’. ‘Vluchten Kan Niet Meer’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink brengt bezinning en lijkt actueler dan ooit in deze rare tijden.

Arjan Spies neemt het woord: “De volgende die ga ik zingen. Dus ja, jullie motten het er even mee doen. Ik vind het ook niet leuk, maar tis niet anders. Voordeel is wel, hij staat in A-majeur. Nadeel is dat ie tegen het einde moduleert naar een G. Dus ja, de sfeer wordt er niet beter op, laat ‘k het zo zeggen. Hou effe vol. Dan gaan we door de zure appel heen. Tot zo”. Aan humor en zelfspot ontbreekt het The Kik gelukkig nooit. Het wordt ‘Stil Op Het Station’.

The Kik

The Kik

The Kik

Uit hun tweede theatervoorstelling ‘Met de deur in huis’ brengen ze ‘Hakliedje’ van The Mudfield Skiffle Group ten gehore. Dave pakt zijn spiekbrief erbij. ‘We hebbe dat nummer zo vaak gespeeld da’k ut nie meer uit m’n hoofd ken. Dus van de week heeft Famke Louise ut effe voor mij op een brieffie geschreve’ Deze mannen weten de comedy erin te houden tussen de nummers door en dat maakt deze toch al goede avond nog fijner.

Na ‘Testament’ van Boudewijn De Groot spelen de mannen ‘Schuilen Bij Jou’, de welbekende cover. Van achter in de zaal is te zien hoe een aantal stelletjes de armen om elkaar heen slaan en er komen een paar zakdoeken tevoorschijn. Dit nummer treft mensen recht in het hart en maakt verlies van een naaste zo tastbaar, voelbaar, zichtbaar.

Van het nieuwe album ‘Jin’, dat veertien februari uitkwam, spelen ze ‘Don Juan & Casanova’ en ‘Angela’. En zo is met een greep uit het gehele oeuvre van The Kik, met uitstapjes naar onder andere Armand en Boudewijn de Groot, de toon weer gezet voor hopelijk meer avondvullende shows in onze regio.