Alle optredens de komende weken zijn inmiddels afgelast, ook de festivals komen langzaamaan naar buiten met het slechte nieuws van uitstel of zelfs afstel. Reden voor veel artiesten om creatief met de situatie om te gaan. Hier een overzicht wat de Zeeuwse artiesten doen in deze crisis.

(Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt)

Veel artiesten uit de regio die nu zonder werk zitten gebruiken hun tijd nuttig en zijn druk bezig met het schrijven van nieuwe muziek. Nieuw werk wordt gedeeld op social media.

#thequarantinesessions

Het begon met een oproepje op Facebook van Lonneke de Kerk: "laten we samen een enorm online kunstwerk uitbrengen, met songs, artwork, videoclips en alles wat je maar wilt maken. Post je art en gebruik #thequarantinesessions. Wie doet er mee?" Het bleek een succes. Hier onder enkele voorbeelden.

Klik hier voor meer quarantinesessions.

Nieuwe muziek over het virus

BLØF-frontman Paskal Jakobsen zette een nieuw lied online, speciaal voor mensen die een beetje bang zijn. DJ Rond en Soepel maakte naar eigen zeggen "Het domste nummer ooit" met een kort maar krachtig boodschap: was je handen. Bas de Meijer dropte ook nieuw werk.

Livestreams

Broeder Dieleman deed vorige week al een livefeed. Aanstaande zaterdag zal ook Peetman een livefeed verzorgen via zijn facebook acount

Gebouw-T slaat de handen ineen met DJ duo Verdampt. Op zaterdagavond 21 maart presenteren ze een livestream van Verdampt Live in van Verdampt Live in jouw woonkamer. Vanaf 21.00 uur is de livestream te volgen via www.gebouw-t.nl/live. Tijdens de livestream kun je doneren: alle opbrengsten gaan naar de artiesten en ZZP-ers van Gebouw-T die het juist nú nodig hebben.

Brogum Sessies

Poppodium Brogum in Zierikzee is uiteraard ook gesloten. Als alternatief bied het podium livesessies met Zeeuwse artiesten aan. Bekijk hier de sessie met AAD en klik hier voor meer.