Na een veel te lange stilte heeft nu ook Gebouw-T gelukkig weer shows op de planken staan. Naast onder andere Jack Poels en PYRO was afgelopen vrijdag de beurt aan Opera Alaska.

Opera Alaska is een samenwerking tussen gitarist Marzio Scholten en Moss-frontman Marien Dorleijn. In 2017 ontmoetten Marien en Marzio elkaar bij toeval in de IKEA. Zoals Marien tijdens de show ook grapt: “Een relatie is pas compleet als je zonder ruzie een dagje IKEA kan overleven.” Met Opera Alaska zit het dus wel goed.

De show begint ingetogen en na drie nummers wordt hun populairste nummer van het album al ingezet: ‘The Stream’. Hoewel de nummers veel weghebben van het werk van Moss is het toch duidelijk merkbaar geen Moss plaat. Er is veel ruimte voor instrumentale stukken. De zang is soms meer bijzaak en de gitaren en synths laten hun geluid duidelijk horen. Marien laat weten erg blij te zijn weer op te mogen treden na de sluitingen door het coronavirus. Hij laat weten het schrijven en creëren van muziek het leukste te vinden dat er is, optreden vindt hij niet altijd even fijn. De sluiting van alle zalen heeft hem echter doen inzien hoe fijn het eigenlijk is om op te mogen treden voor een zaal met publiek.

Opera Alaska

Opera Alaska

Opera Alaska speelt hun complete album tijdens de show. Dankzij de fijne en passende lichtshow komt de vibe van de sfeervolle muziek erg goed naar voren. Het gehele publiek zit tijdens het concert in serene rust te genieten van de fijne indie-klanken van Opera Alaska. Na een fijne, hypnotiserende en lange instrumentale jamsessie wordt een ander populair nummer ingezet: ‘Don’t Judge Me’. Na een show van iets meer dan een uur bedankt Opera Alaska het publiek en vertrekken ze. Als toetje worden we hierna nog wel getrakteerd op een verrassing. Marien loopt het podium weer op en vertelt hoe het nu staat met het volgende Moss album. Komende tijd duiken ze de studio in om de laatste drie nummers op te nemen. “Het is een bewogen tijd geweest”, vertelt hij. Hij trakteert ons op een laatste nummer: ‘Goodbye’, een ode aan zijn recent overleden moeder. Het nummer zal verschijnen op de nieuwe plaat van Moss.

Hoewel de concerten natuurlijk op gepaste afstand worden georganiseerd voelt het vrijdag toch knus en gezellig in Gebouw-T. De normale zaalvloer wordt ingeruild voor zitjes per twee. Dit geeft een fijne setting wat eer doet aan de dromerige melodieën van Opera Alaska.

Opera Alaska