We mogen weer! Maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar. Radiozender NPO3FM heeft de maand juli gebombardeerd als de maand van de livemuziek met in elke provincie een concertavond met éen of twee acts met live publiek en livestream. De zaal is ‘uitverkocht’ met veertig zitplaatsen en dertig man crew. Vanavond op uitnodiging: Queen’s Pleasure en De Likt.

Het is half acht stipt. NPO3FM presentator Luc Sarneel, afkomstig uit Middelburg, is de host van vanavond en staat in contact met de studio in Hilversum. Of de sfeer er al inzit? Het publiek mag plaatsnemen aan tafeltjes met stoeltjes, omringd door camera’s die de avond vastleggen voor de livestream. Financieel rendabel is het verre van, maar de medewerkers van De Spot keken uit om deze productie te mogen draaien.

Na het openingspraatje van Luc Sarneel is het tijd voor Queen’s Pleasure. Garagerock met een vleugje britpop. Queen’s Pleasure deed vorig seizoen mee aan de Popronde en stond in Middelburg bij Le Penseur. Op de bühne komt de band over als studentikoos en energiek, maar zeker strak. Als dit optreden had plaatsgevonden in normale setting, speelde de band met gemak een uitverkochte zaal. Staan mag dan wel niet, maar de band probeert toch het publiek te porren om te staan. Staan op een stoel mag wel! Een enkeling waagt het, maar haakt al snel weer af. Nog even een nieuw liedje genaamd ‘How it feels’ uitproberen en niet veel later zit het optreden na een halfuurtje spelen er alweer op. Queen’s Pleasure is oprecht een toffe act om te zien, ook in deze situatie, en zien we graag terug zodra alles weer redelijk bij het oude is.


Na een korte ombouw is het tijd voor De Likt. Rotterdam represents! Bij een show van De Likt denk je aan actie, stagediven en meer van dat. Maar al deze stunts laten ze vanavond thuis. De Rotterdammers komen vanavond met de heuse ‘De Likt Show’ met Jordy Dijkshoorn als gastheer, John van Beek en en Giorgi Kuiper als co-host. Een show waarbij hits als ‘Bloed aan de muur’ en de nieuwe single ‘Control Alt De Likt’ voorbij komen. De Likt zit nog hoog in hun energie en gooit er nog een nieuwe track ‘Stadsduif’ in, om de show wat kracht bij te zetten. Tussen de hits door, is er dus dé show met deelnemers uit het publiek. Van een spelletje beerpong, karaoke zingen met ‘Ja dat bedoel ik’ tot spijkerbroek hangen. Veel humor en hilariteit om al het serieuze even te vergeten.

De Likt en Queen’s Pleasure wilden maar wat graag spelen en is een prima combinatie. Hopelijk zien we deze acts binnenkort weer in een normalere setting terug.