In maart van dit jaar kwam ‘The Gospel Sessions vol. 4’ uit. Michelle David omschrijft het album zelf als “sweet, joyous and happy” en dat is ook wat ze vanavond in Gebouw-T op het publiek willen overbrengen. Vanaf het moment dat Paul Willemsen de gitaar oppakt, begint de zaal te swingen op de stoelen.

Michelle David & The Gospel Sessions start de avond met ‘Need Your Help’. De zangeres, Michelle David, is niet van plan om stil te zitten en na twee nummers belanden haar zwarte hakken in de hoek om plaats te maken voor blote voeten. “You’re feeling hot? Good! You feel sticky? Good! Cause what I think… We’re gonna get even more stickier!”.

Toch wordt daarna het rustigere ‘Yes I Am’ ingezet en de zaal kalmeert weer wat. De band is blij om weer op het podium te staan in deze roerige tijd. “It’s been so hard! MIJN GOD”, aldus Michelle David. Door ‘There’s a Light’ en ‘Love’ komt er weer wat beweging op de stoelen.

Michelle David and the Gospel Sessions

Michelle David and the Gospel Sessions

Michelle David and the Gospel Sessions

Met een zeer aanstekelijke Afro Beat wordt ‘You are’ ingezet. Op dat moment is meer dan duidelijk: Gospel is niet gemaakt om rustig bij op je stoel te zitten. Het voelt ietwat ongemakkelijk in dit ‘nieuwe normaal’. Mensen willen bewegen, dansen, het leven vieren en dat gaat moeilijk als je rekening moet houden met de huidige richtlijnen. Michelle David voelt dat ook aan. ‘It’s hard, you know, with the kind of music we sing, and we have to be… netjes.” Het publiek lacht. “I’m sure it’s even harder for you. You wanna party, don’t you?” en dan komt er een ondeugende blik in haar ogen.  Ze geeft een aantal richtlijnen: “We have to party just a little bit. Stay in your cubicle, do not cross each other and you don’t have to open your mouth. We gotta have some ‘Victory!’ up in here, come on! De Latin-klanken van de swingende upbeat track galmen door de boxen. Geheel corona-proof vindt er een dansfeestje plaats in Gebouw-T. Na de laatste noot zegt Michelle David snel: ‘Sit down! Quick!’. Wat was dat eventjes een heerlijk gevoel.

De temperatuur loopt  hoog op en Michelle beaamt dat het toch wel erg warm is: ‘Performing in the summer in this heat… not very lekker!’. Maar het podium is haar dansvloer en vol soul predikt ze enthousiast verder. Het volgende nummer wordt aangekondigd: “Goed, goed, goed” zegt Michelle. “BETER!” klinkt het vanuit het publiek. Michelle lacht kostelijk, en begint te klappen op de maat van dit vrolijke Motown nummer. Het publiek volgt al snel.

Bij ‘My Praise’ kan een deel van de zaal zich nog moeilijk bedwingen  en uiteindelijk staat iedereen toch weer op om mee te swingen. Uiteraard wel volgens de regels, ieder in zijn eigen vak.

Michelle David & The Gospel Sessions laten ons duidelijk voelen dat het ‘nieuwe normaal’ niet normaal is. Muziekliefhebbers willen swingen, dansen en muziek voelen, maar met de huidige maatregelen hebben ze er een zo groot mogelijk feest van proberen te maken en dat is ze zeker gelukt.

Michelle David and the Gospel Sessions

Michelle David and the Gospel Sessions

Michelle David and the Gospel Sessions

Michelle David and the Gospel Sessions