Voor veel artiesten is het coronavirus een groot probleem. De Bevelandse producer Amyntas zag er juist een uitdaging in. Geen samenwerking op 1,5 meter, maar een met collega producer Exodus vanuit een ander werelddeel. We spraken de maker over zijn ep en de totstandkoming hiervan.

DJ Amyntas, ofwel Marvin de Feijter vertelt trots over zijn nieuw werk en de samenwerking met zijn collega producer: “Sinds eind vorig jaar heb ik echt goed contact met Exodus uit de Verenigde Staten. Hij is eigenaar van een aantal label imprints, waaronder Peak Hour Music waar ik in november 2019 mijn track 'Volume' heb mogen uitbrengen.

Exodus was onder de indruk van ‘Volume’ en had interesse om samen met mij een nummer te maken. Toevallig had ik nog een ander vergelijkbaar concept liggen, de track ‘Bring You Back’. Toen ik de eerste mix van dit nummer opstuurde naar Exodus was hij gelijk super enthousiast. We hebben daarom besloten deze samen helemaal uit te werken tot de track die je nu kan horen op mijn nieuwe ep.”

Coronavirus

Terwijl er hard geschaafd werd aan het nieuwe nummer brak de wereldwijde corona-pandemie uit. Voor veel artiesten een ramp. Toch zagen de twee producers juist hier hun kans liggen: “Exodus en ik kwamen tot de conclusie dat juist nu de tijd is voor unieke dingen. Inmiddels had ik de concepten staan voor ‘12 O' Clock’ en ‘Body Move’. We besloten onze krachten te bundelen en zijn zo op het idee gekomen om een ep te creëren.” Het werd een unieke samenwerking tussen twee producers aan beide kanten van de wereld.”

De tracks

“Het verhaal van ‘Bring You Back’ is ontstaan uit de klassieke jaren ‘90 piano house sound. Voor mij is de piano een instrument dat niet kan ontbreken in een track. Dit was nu tof te combineren met die old school sound. Verder heb ik weer gekozen voor mijn signature synth orgel in de breaks.” De keus voor het orgel is niet zomaar gemaakt legt de dj uit: “Een echt orgel heeft lucht nodig om te geluid te maken, het ademt, dat maakt het het meest menselijke instrument wat er is. Het contrast hiervan vind ik altijd ontzettend mooi gecombineerd met heftige elektronische synths en geluiden.”

Op ‘Body Move’ horen we catchy vocalen op een jaren ‘80 wavegeluid. “Ik ben zelf een mega Stranger Things fan waar deze stijl van muziek natuurlijk goed terug te horen is en ik wilde hier heel graag wat mee doen. De vocals had ik al langer, maar had moeite om de juiste muziek te vinden. Gelukkig paste alles perfect bij elkaar op deze plaat! Ik ben er dan ook super trots op.”

Op ‘12 O’Clock’ horen we weer een ander geluid: “Ik ben sinds een lange tijd al een grote fan van tech house, dus wilde ik er dolgraag eentje hebben op mijn ep. Vroeger keek ik altijd filmpjes op YouTube waar speelgoed poppetjes in werden geanimeerd die dan de stem hadden van standaard text to speech programma’s die bij Windows zaten. Echt van die heerlijke droge monotone stemmen. Toen het idee voor de tekst in mijn hoofd schoot heb ik het meteen in zo'n programma ingevoerd waar vervolgens de stem uit kwam van ‘12 O'Clock’.

De ep is een veelzijdige productie geworden met een unieke samenwerking in deze coronatijd. Of er nog meer aan zit te komen? Amytas is daar duidelijk over: “So much more to come!”