Het is tijd voor alweer de tiende editie van Vestrock. Natuurlijk staan wij ook vooraan bij White Lies en kijken we al uit naar de legendarische show van Frans Bauer (doe maar niet alsof je er niet heen gaat) en Triggerfinger, maar deze acts mag je ook zeker niet missen.

The Bony King of Nowhere

Nadat zijn relatie op de klippen liep heeft The Bony King of Nowhere de tijd nodig gehad het te verwerken, maar hij kwam hierdoor zeer straf terug met zijn nieuwe album Silent Days. Een album dat echoot naar hartelust en eentje waar je je aan kunt warmen. Melancholische folkrock voor fans van The War on Drugs, Kurt Vile en Kevin Morby.

Tent

Vrijdag: 13:30 uur

From Inside

God-gloeiende-tering-harde herrie uit Liverpool. Alternatieve metal met een beetje emo, een beetje gitaren hier en daar maar met een flinke bak energie en screams om de Kapel tot op de laatste splinter toe doen affakkelen. Denk Linkin Park en Bring Me the Horizon uit de tijd dat beide bands nog wél fatsoenlijke platen uitbrachten en denk een moshpit van honderd op hol geslagen laminaatsnijders. Neem in godsnaam oordoppen mee.

Kapel

Zaterdag: 19:50 uur

HEADS

Zo op de tiende editie heeft Vestrock nog een primeurtje te pakken: het nieuwe project van de zanger/gitarist van Drive Like Maria (al meerdere keren fantastisch opgetreden op Vestrock), Bjorn Awouters staat op Vestrock. Het wordt hun allereerste show ooit, er is nog geen muziek van te vinden dus werkelijk niemand op de band na weet wat ons te wachten staat. Zelf geven ze de volgende namen aan in een interview: Billie Eilish, Kraftwerk, The Kills en Nirvana. Of dit goed gaat zijn weten we niet, dat het rete-interessant klinkt dat kunnen we ze wel meegeven. Wij staan alvast vooraan.

Kapel

Vrijdag: 20:30 uur

Anemone

Het terrein is op het moment van aanvang van Anemone krap twee uur open of de eerste moshpit zal een feit zijn. Die garantie ga je krijgen bij Anemone. Na een daverende show op Popronde Middelburg 2018 (crowdsurfje hier, met bier besmeurde vloertjes daar, gitaartje door de tent) weten we zeker dat de psychedelische Britpop uit Rotterdam als een speer zal gaan.

Kapel

Vrijdag: 14:50 uur

Nona

Weggeblazen, dat werden we door single ‘It’s Alright’. Met je ogen dicht lijkt het net alsof Amy Winehouse ons nooit verlaten heeft. Nona maakt soulpop met een vleugje hiphop erdoorheen. Na optredens bij 3FM en Paaspop is haar live-ervaring gevestigd: dit gaat nog wel eens groot worden. Zorg dat je vrijdag op tijd op het terrein bent!

Main Stage

Vrijdag: 14:20 uur