Wat is er mooier dan dat een lang gekoesterde droom uitkomt? Dat is precies wat er gebeurd is met Marc Van Calster, uitbater van cafe ’t Karrewiel in Vogelwaarde en carnavalsstichting de Vogelpiek. Al lange tijd droomde ze over het organiseren van een rockfestival in de omgeving van Vogelwaarde. En nu is het zo ver. Een grote schuur net buiten Hengstdijk wordt omgetoverd tot “The Rockbarn” en er wordt gezorgd voor een mooie line-up. In totaal acht rockbands waarvan de vier beste coverbands van de “Legends of Rock Tribute” en vier lokale bands.

The Flow opent het festival. Deze band uit Hulst speelt covers, maar ook enkele eigen songs. Dit najaar verschijnt hun nieuwe ep. Met een, sinds dit jaar, nieuwe zangeres en een gitarist die de ene na de andere gitaarsolo op je af vuurt, warmen ze het publiek alvast op. Daarna speelt The Brightt. Hun muziek is moeilijk in een hokje te plaatsen. Funky, sixties en blues het komt er allemaal in voor. Naast eigen werk, spelen ze ook enkele covers van Jimi Hendrix, waarbij de gitarist zijn kwaliteiten kan tonen. Bij het laatste nummer ‘Remedy’ breekt de E-snaar van de gitarist. Hij raakt er niet van in paniek, wisselt snel van gitaar en gaat verder met zijn solo.

Vervolgens is het de beurt aan Altobelli, ook een plaatselijke band uit Hulst. Ze brengen stevige alternatieve rock. Door absentie van de vaste drummer (Davey Smet), valt de drummer van Metalmania (Stefan Simons), zeker niet onverdienstelijk, in. Storm was in de jaren negentig en tweeduizend populair in Zeeland. Na een langdurige windstille periode zijn ze weer terug met hun “Tribute to Pearl Jam”.

Altobelli

The Flow

The Brightt

De Rockbarn is inmiddels al redelijk gevuld. Ook Surrender uit Zuid-Beveland is aanwezig. Surrender is al dertig jaar een legende en staat garant voor feest. Met een “gehandicapte”- drummer (hij heeft zijn teen gebroken) spelen ze diverse dialect-krakers, waaronder natuurlijk ‘Meriete’.  Bij het aantreden van High Voltage – AC/DC Tribute staat de schuur vol. Het is duidelijk dat er een hoop Zeeuwse rockfans zijn, die zin hebben in een feestje. High Voltage geeft een geweldige show weg. Met name de Schoolboy Angus Young lookalike zorgt voor actie met een striptease act. Later wordt, terwijl hij een solo aan het geven is, op de schouders van de zanger, door de zaal gevoerd. Uitgaande van het aantal Metallica t-shirts die gedragen worden, zijn er ook veel mensen afgekomen op Metalmania. Ze stellen het publiek niet teleur en trakteren ze op een groot aantal Metallica hits. Op het einde van hun optreden wordt nog afscheid genomen van hun ritme gitarist, Werner Versijp. Hij wil meer tijd vrij maken voor zijn gezin. Zanger Geoffrey zal in het vervolg het gitaarwerk voor zijn rekening nemen. Slash ’n Roses sluit de avond af met een over the top show waarin ze de grootste hits van Guns n’ Roses spelen.

Na dit succes is de kans groot dat er volgend jaar een vervolg komt op Vogelrock. Er hadden zich schijnbaar al enkele bands aangemeld.