Vorige week vrijdagavond gaf Smelly Kitchen al een dampende show in De Spot, Middelburg. Gezien de elfkoppige formatie uit heel Zeeland komt, speelt de band vanavond in ’t Beest in Goes. Op naar de keuken, want daar staat de brigade al te wachten.

Boaz Brom is al enkele jaren Chef de cuisine. Met een frisse look en idem kapsel opent hij de avond in de oorspronkelijke bezetting van Smelly Kitchen, zonder blazerssectie, maar met bas, gitaar, percussie, drums en toetsen. De amuse is geserveerd. Of het smaakt? Prima in balans qua structuur en het brengt men terug naar een aantal jaar geleden. Na enkele nummers neemt de blazerssectie ook deel aan het programma. De tweede gang wordt opgediend en Smelly Kitchen voegt daad bij woord. Gas d’r op. Er is een duidelijke lijn in de soul/funk sound van dit heren elftal. Toetsen en saxofoon nemen de lead en delen de meeste solo’s uit. De toetsenist wilt graag de aandacht, eigenlijk te graag, ook al heeft hij dat net een moment niet. Tijdens de tweede gang deze avond, ligt de nadruk nog op het oudere werk van de band.

Smelly Kitchen

Smelly Kitchen

Smelly Kitchen

Maar dan, als alle voorafjes en amuses zijn genuttigd, wordt het hoofdgerecht geserveerd. ‘Oui Chef’ is de eerste plaat van de band en is alleen verkrijgbaar op vinyl met een spiegelei op de hoes. Smelly Kitchen speelt ‘Oui Chef’ integraal. ‘Cruisin’, openingsnummer van de plaat, past prima bij een warme nazomeravond. ‘All Good’ is een heerlijk feel good nummer, “of als alles gewoon even lekker gaat”, aldus Brom zelf. ‘Mrs Jones’ is een ode aan soulzangeres Sharon Jones, en ‘Teesha’ gaat over die welbekende vakantieliefdes, waarvan het contact vrijwel na de vakantie verwatert. Last but not least, de laatste track is voor het werk met passie in de slaapkamer. ‘Pants Down’ dus. De laatste gang is aan zet, het toetje of het aperitief.  Sprake van knallend vuurwerk en een intense smaakexplosie is ver te zoeken, al speelt de band gedurende het optreden strak. Brom probeert zijn ziel en zaligheid over te brengen. De volledige blazerssectie mag de laatste tonen zetten en krijgt vooraan op het podium nog hun spot, al mag deze veel meer naar voren komen in de rest van hun repertoire. De oprotkoffie is er niet, al ligt de nieuwe ep ‘Oui Chef’ te glinsteren bij de merchandise-stand. Een sterrenmaaltijd is het net niet, al doet Smelly Kitchen nog zo hun best. Smaken verschillen.

Smelly Kitchen

Smelly Kitchen

Smelly Kitchen