Ze is dan misschien nog maar 16 jaar, ontdekt is ze al. Onlangs heeft ze een tweejarig contract afgesloten bij het label ‘Deposic’. “Of ik later kan gaan leven van muziek maken, durf ik nog niet te zeggen. Op het moment wordt ik beloond voor het werk dat ik doe en daarom wil ik het graag zo voortzetten,” vertelt ze. Anisha is halverwege dit schooljaar gestopt met haar opleiding. Dit zorgt voor veel ruimte en tijd. Ze is nu dan ook vaak hele dagen van huis en ’s nachts terug te vinden in de studio van ‘Deposic’, in Almere.

Zingen is iets wat ze altijd al gedaan heeft. Binnen de familie resulteerde dit in vele karaokesessies met haar vader. “Op een dag keek ik een filmpje en zag ik heel veel meisjes rappen. Dat was het moment waarop ik dacht dat ik dat ook wel moest kunnen.” Binnen een halfuur was er een tekstje gemaakt van ongeveer een minuut. Dit werd door Anisha op Instagram gezet en na een zeer korte tijd hadden onwijs veel mensen positief gereageerd, iets wat haar erg aangespoord heeft om door te zetten.

Op haar tweede middelbare school heeft Anisha het meest geleerd. Hier was binnen de school een studio aanwezig. Haar mentor heeft haar kennis laten maken met de elementen van de studio en de bijbehorende programma’s. “Mijn mentor heeft me veel geleerd en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Dat ik er professioneel in ben kan ik nog niet zeggen, maar het gaat steeds beter en makkelijker.”

Deposic benaderde Anisha via Instagram. Ze kreeg een uitnodiging voor een studiosessie. Tijdens deze sessie heeft ze twee liedjes opgenomen. Dit samen met een andere rapper, Rasta G, die ook bij Deposic onder contract staat. “Na de studiosessie ben ik eigenlijk spontaan blijven hangen en voordat ik het wist boden ze me een contract aan.”

AnishaGF samen met rapper Rasta G, beiden onder contract bij Deposic.

Media vormt de basis voor Anisha. Ze uploadt haar muziek en zo kan de hele wereld haar muziek beluisteren. Natuurlijk zijn hierbij negatieve reacties van luisteraars niet uitgebannen. Anisha zelf ziet dit commentaar helemaal niet zo negatief. “Elke reactie is er één en hiervoor moet de luisteraar mijn filmpje hebben gezien en naar de muziek hebben geluisterd. Alle streams zijn welkom. Stiekem zijn de haters gewoon mijn grote fans.” Dat is iets waar de rapper van overtuigd is. Last heeft ze er in ieder geval niet van. Vele mensen zijn immers positief. “Laats werd ik zelfs herkend op straat. Dat is natuurlijk supervet,” vertelt ze trots.

De rapper vindt het vooral grappig om te zien hoe mensen veranderen. “Er waren altijd mensen op de middelbare school die me niet zagen staan, maar nu plaatsen ze opeens aardige en leuke reacties onder mijn foto’s. Ze denken natuurlijk dat ik ze niet meer herken, maar ik heb alles onthouden!” vertelt ze lachend.

Binnen de familie heeft het feit dat Anisha begon met muziekmaken wel voor wat problemen gezorgd. Vooral moeder was erg sceptisch. Dit omdat ze niet precies wist wat haar kind eigenlijk met rappen kon bereiken. Echt een toekomst zag ze dan ook niet voor haar dochter in de muziekwereld. School boven alles. Gelukkig is dat nu anders. “Als ik hard werk en mijn ding doe dan ga ik er gewoon komen. Steeds vaker word ik ergens voor gevraagd - iets wat ik als beloning zie en mijn moeder in laat zien van: ‘misschien kan mijn kind toch wat bereiken in de rap wereld.’” Zo komen er binnenkort heel wat grote dingen aan, waar ze verder nog geen woord over los wil laten.

AnishaGF

Alle teksten van haar nummers schrijft ze zelf, zonder hulp van anderen. Inspiratie wordt geput uit haar verleden, maar ook uit de dingen die ze om haar heen ziet gebeuren. Al was haar moeder dan in het begin wat sceptisch, ook zij wordt nu als inspiratiebron en voornamelijk als grote steun gezien. Zonder haar moeder zou het moeilijk zijn, geeft ze toe.

Haar toekomst in de rapwereld is nog wat onzeker. Op dit moment laat ze alles op haar afkomen. “In de eerste instantie ben niet begonnen met rappen om bekend te worden, maar nu ik in de gaten krijg dat ik wel echt vooruitgang boek zou het natuurlijk wel superleuk zijn om groot te worden.” Haar manager bij Deposic helpt haar hier graag en goed bij.

Tegelijkertijd is het natuurlijk niet een hele fijne gedachte om haarde hele toekomst af laten hangen van rappen en daarnaast alleen de mavo papieren.. Stel dat je er later niet van kan rondkomen, dan zit je wel met een probleem. Om dat te voorkomen denkt de zestienjarige eraan om volgend schooljaar naar de Herman Brood academie in Utrecht te gaan. Dit is een school die bekend staat om haar goede Mbo-opleiding in de muziekindustrie. Vele bekende artiesten zoals Martin Garrix en Nielson hebben hier de opleiding gevolgd voordat ze uitvlogen. “Het lijkt me wel wat. Ik denk dat ze mijdaar alles wat ik nodig heb kunnen leren. Dit in combinatie met de juiste contacten en er kan eigenlijk niks meer mis gaan.” Een mooi streven.