Het Zeeuwse festivalseizoen is op volle toeren gaande, Klomppop komt er weer aan! Natuurlijk gaan we even kijken naar de punklegendes Claw Boys Claw, de Raggende Manne en checken we Maan met haar band, maar welke acts mag je zeker niet missen? Hier vijf acts waar wij ook gaan bier hakken, ehm, kijken.

YSA

Zo’n goede popact hebben we in tijden niet meer gezien uit Zeeland. Een singer/songwriter en electropop die zowel catchy als ijzersterk is. De nieuwe single ‘Waiting Game’ zaagt aan de stoelpoten van Dua Lipa. Isabelle van Beek met haar band is dit jaar dé te ontdekken act van Zeeland en Klomppop. Zorg dat je er bij bent voor ze Nederland verovert.

Main Stage

Zaterdag: 14:50 uur

Tape Toy

De leukste band van afgelopen Popronde: Tape Toy! Springerige indierock met een flinke injectie aan plezier, een klein beetje electronica en een punk-achtig rafelrandje. Een maand geleden speelden ze op Paaspop hun allereerste festival en bij hun optreden borrelde de temperatuur langzaam op tot een kookpunt van een moshpit. Leuker gaat het niet worden.

Spectra Stage

Zaterdag: 15:35 uur

Borokov Borokov

We wisten niet wat we meemaakten toen het belachelijk vette optreden van Borokov Borokov plaatsvond in De Klomp tijdens de laatste Spectra avond. Loungemuziek? Hardcore? Techno? Rondrennende Belgen die harder gaan dan hun publiek? We snappen er een maand na dato nog steeds helemaal niks van, maar dat Borokov Borokov de beste vrijdagavond afterparty in de geschiedenis is van Klomppop, staat vast. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Spectra Stage

Zaterdag: 00:10 uur

SONS

Nieuw vlees uit de fuzz- en garagerockscene uit België. SONS ging als een raket toen hun single ‘Ricochet’ uit kwam en liet vorig jaar op Breda Barst de Spaanse Kraag zweten, moshen en headbangen tot we er scheel van keken. Zojuist is hun debuutalbum ‘Family Dinner’ uitgekomen waar alléén maar rammers op staan. Laat je John Deere en je Zeeuwse knollen in de schuur staan en ploeg het Ovezandse gras om met SONS.

Spectra Stage

Zaterdag: 21:35 uur

Stony

Stony wist eerst de Zeeuwse hiphopscene te bestormen met Zero One Eightteen, maar sinds hij solo gaat is Stony nog tien keer beter geworden. Van mumble rap tot snoeiharde trapbangers met sneuvelgarantie en een lome flow komt Stony harder aan dan tien bier in je mik.

Ôalles Loco?

Vrijdag: 21:30 uur