De Klomppop zondag is van oudsher een dag vol met straattheater. Maar in de tenten is nog genoeg muziek te ontdekken. Ons verslag van de Klomppop afterparty.

Isabel Provoost staat op deze winderige zondag samen met haar liveband in het kerkje van Ovezande. De Middelburgse is in 2017 tweede geworden in The Voice Of Holland en sindsdien is ze helemaal thuis in de muziekwereld. Haar krachtige stem klinkt heel mooi met het weergalmende effect dat de kerk veroorzaakt. De overgangen van hoog naar laag en van hard naar zacht lopen soepel in elkaar over. Ze speelt wat eigen nummers, maar vooral covers komen aan bod. De covers zijn wel zo gevormd dat ze eigen gemaakt zijn. “In het jasje van de band gestoken”, aldus de zangeres. De band waardoor ze ondersteunt wordt is zeker niet te missen. Isabel is omringd door goede muzikanten. Veel nummers worden langzaam ingezet, waarna er later in het nummer meer tempo wordt gemaakt. Dit zorgt voor een aangename sound om naar te luisteren. Hier en daar miste wel een of twee backingvocals. Dit had het geheel mooi afgemaakt, zeker met de akoestiek van de kerk.

De muziek die geproduceerd werd, moet ook buiten te horen zijn geweest want de kerk stroomde gedurende het optreden steeds verder vol. Tot slot speelde Isabel en haar band hun eerste single ‘Without You’. Op het moment wordt er hard gewerkt aan meer nieuwe muziek. Dit kunnen we in de zomer verwachten. Een mooi iets om naar uit te kijken.

Het Spectra podium is op de zondag door meerdere artiesten beklommen. Zo was het eerst de beurt aan DJ Nikki. Haar keuze in nummers heeft ze van te voren gemaakt. Dit is te merken wat de genres die gedraaid worden sluiten goed op elkaar aan. De overgangen verlopen soepel en de 17-jarige Kloetingse vuurt haar enthousiasme letterlijk de tent in. Niet vreemd dus dat er bij haar tweede set steeds meer mensen een dansje waagden.

Vervolgens was het de beurt aan JIRI11. Deze rapper, afkomstig uit Venlo, werd ondersteunt door drie andere artiesten. Vooral onder het jonge publiek is de rapper populair. Twee jongens droegen hun steentje bij door samen met JIRI11 op het podium te gaan rappen. De set was van korte duur maar aan het eind was er zeker nog tijd voor een foto met de fans.

Op de Main Stage kon men genieten van het optreden van Herman Brock Jr. met country en blues. Of het publiek wat meer in de tent wilde komen staan, ondanks dat de zon zo lekker scheen. Het publiek geeft gehoor aan de oproep van de zanger, want uiteindelijk staat de tent steeds voller. De band is zes muzikanten sterk, met twee dames prominent naast de zanger. Deze zorgen voor het achtergrondzang. Verder valt op dat er een veelvoud aan instrumenten gebruikt wordt. Zo zijn er naast de gitaar en de bas ook nog de harp en de banjo te horen. Het veroorzaakt een speels effect. Iets wat goed past bij de frontman en zijn band. Die bovendien ook nog eens in thema gekleed zijn.

Dit was het Klomppop weekend 2019. Op naar volgend jaar!