Wie jarig is, trakteert en geeft een feestje! Laat dat nu net het geval zijn bij Drum 'n Bass In Your Face (DNBIYF). Hét drum ’n bass feestje van Middelburg viert hun tienjarig-jubileum. In de Spot staat vrijdagavond weer een vaste mix aan lokale, nationale en internationale acts. De allereerste editie van DNBIYF vond 27 juni 2009 plaats. De Partyflock page is er na al die jaren nog en het evenement heeft haar glorie niet verloren. Door de jaren heen kwamen vele dj’s naar Middelburg, zoals Black Sun Empire, Eye-D & Hidden, Maduk, Mefjus en Murdock. Maar wat maakt DNBIYF nou zo leuk of speciaal? Wij vroegen het een aantal bezoekers.

Tom Wattel (25jr), bezoeker en één van de dj’s (TO-WA) van DNBIYF was er sinds de derde editie bij. Voor hem is het vooral een plek waar je mensen leert kennen die dezelfde liefde delen voor de muziek.
“Persoonlijk is DNBIYF speciaal voor mij, omdat ik hier de muziek heb leren kennen en waarderen. In al die jaren heb ik ontzettend veel artiesten en bezoekers leren kennen die ik anders niet had leren kennen! Tien jarig jubileum is niet niks. Je ziet dat veel jongeren Zeeland uittrekken voor school of werk richting de grote steden. Auke van Laar organiseert het al die jaren en is mee gegaan in de ontwikkelingen van het genre zelf. Verder maakte de set van EYE-D B2B met dj Vindictiv veel indruk op mij. De live scratches over drum ‘n bass had ik nog nooit eerder gezien of gehoord.”

Sanne Boerma (24 jr) is één van de vaste bezoekers van DNBIYF.
“Ik was zestien en wel benieuwd wat dit voor feestje was. Meestal ging ik naar De Piek voor reggae-feestjes. Toen was er ook wel een cool feestje in De Spot en dat apprecieerde ik wel! Nu ben ik er niet meer elke editie bij, en voel ik mij soms een beetje oud tussen al die jonge hipstertjes die heen en weer staan te bangen. Maar als ik ging, dan bleef ik ook de hele avond en kwam ik veel bekenden tegen en ontmoette ik ook weer nieuwe mensen. Vaak was er wel een afterparty bij iemand thuis na DNBIYF. Dus eindigden mijn avonden bij mensen waarvan ik de naam niet eens wist. Gelukje; Wel hele chille after-DNBIYF tosti’s kunnen bouwen.”

Studenten van de UCR (University College Roosevelt) weten DNBIYF ook te vinden, na een overvolle studieweek of hebben gewoon zin in een tof feestje. Zo ook Eva (22 jr).
“Ik heb wel eens gehad dat er echt twee mega scheuren in m’n blouse zaten. En dat ik dat pas door had toen ik naar buiten kwam. Blijkbaar die avond iets te hard gedanst. Het is uiteindelijk een mooie fysieke herinnering aan een leuke avond. Bij de party’s zelf hangt er altijd een hele goede sfeer waar je helemaal uit je dak kan gaan.”

Organisator Auke van Laar heeft ook in al die jaren het nodige meegemaakt. Over al zijn belevenissen zou hij een heel boek kunnen schrijven. Gelukkig houdt hij het kort:
“Zelf vond ik de show van PHFAT van twee edities geleden heel vet. Hoewel we ons met name op drum ’n bass richten, werkte zo’n bass/hiphop act ook erg goed. Wat verder wel is bijgebleven is dat ik van Oleg, van Teddy Killerz, te horen kreeg dat hij niet wist in welk land hij zou wonen na zijn gig bij ons in Middelburg. Op dat moment was het onrustig in zijn geboortegebied in Oekraïne en was de kans groot dat hij bij terugkomst in Rusland zou wonen vanwege een annexatie.”

Conclusie: DNBIYF is voor iedereen, en voor elke leeftijdsklasse. Van jong tot oud en voor iedereen die zin heeft in een goed feestje met een mix van diverse drum ’n bass stijlen. De jubileum-editie vindt aanstaande vrijdagavond plaats in de Spot, Middelburg.