Iets buiten Middelburg gingen dit weekend duizenden bezoekers uit hun dak tijdens City Of Dance. Dit was heel goed mogelijk op een prachtig aangekleed terrein dat verdeelt was in vijf podia.

De entree was al opgebouwd uit stapels, helaas wel lege, bierkratten. Voor ieder was iets aanwezig. Zo kon je dansen in de Silence Disco of juist relaxen tussen de hooibalen. Zaterdag is het festival bezocht door zo’n vijfduizend man. Zondag waren dit er drieduizend. Beide dagen waren ook wij van de partij op het Zeeuwse mini-Tomorrowland. Heel veel muziek dus in een aanzienlijk korte tijd! Hieronder staan een aantal acts uitgelicht in woord en beeld.

Zondag om 3 uur zijn Team Peach en Donson samen aanwezig om de spits af te bijten. Dit gebeurt goed en met veel enthousiasme. Al snel staat het publiek te swingen. De ene naar de andere plaat wordt aan elkaar gedraaid tot een goed geheel.

Daarna genieten we van de twee vrouwelijke DJ’s van Lipstck Soundsystem. De twee dames, afkomstig uit Amsterdam, zijn het hele weekend aanwezig. Iedere avond weer. Hierbij worden ze ondersteund door een jongen die de microfoon voor zijn rekening neemt. Hierdoor is de sfeer erg goed en al snel worden de (bekende) liedjes meegezongen. De dames hebben samen in ieder geval erg veel plezier. Tijdens de set is zelfs tijd om selfies te maken.

Voor wat meer Engelstalige muziek wijken we uit naar de Theatro. Hier speelt Party DJ W vele nummers in uptempo af. Vol overtuiging doet deze DJ mee met de nummers. Vier danseressen, confetti en ballonnen helpen hem daarbij. Het enthousiasme van de DJ werkt aanstekelijk. Een echte party dus! Het publiek gaat dan ook uit zijn dak.

Verder is daar nog Puri. Deze DJ draait zijn platen terwijl hij ondertussen stukken tekst uit volle borst meezingt of -rapt.  Soms zelfs zonder digitale ondersteuning. Dit vol overtuiging. Sommige nummers bevatten weinig tekst en vooral veel beats. Prima om op te swingen. Dit vind hij zelf ook want als hij mee gaat dansen, moet iemand anders even de draaitafel overnemen. Met zijn danskwalitieiten is niks mis. Iedereen doet vrolijk mee.

Als afsluiter van de avond en tevens van het festivalweekend, zijn de Snollebollekes uitgenodigd.  De dag daarvoor heeft de muziekgroep nog voor een aardbeving gezorgd in Gelderland tijdens de Zwarte Cross. Toch zijn ze na afloop nog veilig doorgereisd naar Middelburg en zorgen ze ook hier in Zeeland voor een waar spektakel. Heel even is daar weer het echte carnavalsgevoel. En dat in juli. We bewegen van links naar rechts en springen zo hard mogelijk. Iedereen kan na dit optreden moe maar voldaan richting huis gaan. Of richting de afterparty in het centrum van Middelburg. Net waar je zin in hebt.