De Middelburgse band PEER gaat als een speer. Het is nog geen vijf jaar geleden dat de band werd verkozen tot beste schoolact van Nederland door het Buma Music Academy. De band komt regelmatig met nieuwe singles en videoclips. Single ‘I Don’t Wanna’ verscheen vorig jaar zelfs als soundtrack van een Mercedes reclame. Het nummer is afkomstig van hun ep ‘Mad For It’ die twee jaar geleden uitkwam. De band speelden sindsdien op Concert At Sea, in Liverpool, op een festival in India en hun huidige tour startte de Zeeuwen gewoon in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam.

De avond start met de Vlaamse band Hyper. De Belgen ontmoette PEER een paar jaar geleden tijdens een avondje Steenworp. De band opereerde toen nog onder de naam Creatif Mindz. Vriendschappen werden gemaakt en voilà, vanavond staat de band in het voorprogramma. De sympathieke Gentenaren mixen indierock en bluesrock in een energiek en dampend optreden. Benieuwd hoe Triggerfinger als tienerband zou klinken? Hyper zal er niet ver naast zitten.

Hyper

Het laatste werk van PEER heet ‘Laughing About It Is Far More Exciting’. Het is hun splinternieuw debuutalbum waar de huidige clubtour uit voortkomt. Best bijzonder voor een band die vijf jaar bestaat maar waarvan de leden begin de twintig zijn. Maar PEER is er klaar voor, er is hard gewerkt en er is de afgelopen jaren heel veel gespeeld.

De setlist bestaat vanavond uit veel nieuwe liedjes. Het nieuwe album bestaat vooral uit compacte hitgevoelige indierock met een duidelijke knipoog naar de Arctic Monkeys. Opener ‘Carousel’ is daar een mooi voorbeeld van. De liedjes, de meeste tikken onder de drie minuten af, zijn geen seconde te lang. Punt maken en doorgaan, lijken de Middelburgers te denken. Je zou kunnen zeggen dat PEER een iets te geforceerde catchy sound heeft, maar dat vergeven we ze. De band vuurt namelijk het ene na het andere goede liedje de zaal in. De compacte, aanstekelijke nummers doen het werk. Zanger Gijs Teuwsen is zelfverzekerd en zingt met veel bravoure en enthousiasme. Maar ook de rest van het viertal staat als een groep jonge honden op het podium. Halverwege de avond springt Teuwsen met akoestische gitaar het publiek in om onversterkt twee liedjes te zingen. ‘t Beest is muisstil.

De goedgevulde zaal van het Goese podium zingt en danst mee met hun oudere liedjes ‘I Don’t Wanna’ en het geniale ‘Bleeding Butterflies’. De avond wordt dansend afgesloten met ‘Karma’, de opener van de nieuwe cd.

Naast het hoge feelgood gehalte van de nummers ligt de kracht van de band in de enthousiaste presentatie en de professionaliteit van de vier lads uit Middelburg. Er wordt strak gespeeld en de show staat als een huis. PEER is de komende twee maanden nog te zien in diverse podia in het land. Ze sluiten hun tour af op vrijdag 12 april in podium De Spot in thuisstad Middelburg.

Peer