Op 2 februari om 20:30 was het tienjarige verjaardagsfeestje van 3voor12 Zeeland in ‘t Beest. Het feest wordt gevierd met AAD, Treehook en Altobelli. Aan toeters en bellen ontbrak het vanavond dus niet.

AAD mag het spits afbijten. Ondertussen stroomt de zaal langzaam voller met publiek. De combinatie van de stem van zanger Adriaan van den Berg en de indierock van zijn band pakt mooi uit. Nummers worden rustig ingezet maar steeds heftiger naarmate het ze voortduren. Deze opbouw is in alle nummers terug te vinden. Vooral de drums zijn ijzersterk. De samenzang van Adriaan van den Berg met toetsenist Anouk van de Sande is ontzettend mooi. Haar hoge stem en de wat ruwere stem van de frontman zorgen voor een mooi contrast. Ondanks het vroege uur komt AAD goed uit de verf.

Na een grondige soundcheck gaat de Treehook van start. De band heeft heel wat fans in de zaal staan, te herkennen aan hun T-shirts, en na vanavond zijn daar zeker nog een paar bijgekomen. De band kan door het spelen van een enkel nummer het publiek al laten swingen. Bruisend van de energie wordt het podium dan ook ten volste benut. Headbangen is hierbij zeker niet verboden. De muziek van Treehook wordt het best omschreven als alternatieve rock, en hier en daar neigt het naar punk. De instrumenten worden heel goed bespeeld, wat de nummers een goede sound geeft. Zeker de drums zijn heel strak gespeeld. Helaas kan de zanger niet de hele tijd deelnemen aan het instrumentale gedeelte. De snaren van zijn gitaar breken al na één nummer. Hierdoor moet zijn gitaar het podium vroegtijdig verlaten. Treehook zorgt voor een hele goede sfeer en maakt zich onmisbaar op het tienjarig jubileum van 3voor12 Zeeland. 

De avond wordt afgesloten met Altobelli. Deze band bestaat uit vier mannen en één stoere vrouw die haar gitaarklanken tot achter in de zaal laat doorklinken. De bandleden samen zorgen voor een stevige alternatieve rocksound. De stem van zanger Danny Esseling komt hierbij duidelijk naar voren. De man bezit een ruwe rockstem maar laat doorschemeren dat hij ook best de hoogte in kan. Dit maakt de liedjes fijn om naar te luisteren. Danny Esseling voelt zich erg op zijn plek in t’ Beest en straalt dit ook uit naar het publiek.

Al met al is het een hele muzikale avond waarbij verschillende stijlen aan bod zijn gekomen. Na afloop zijn alle bandleden van de verschillende band terug te vinden in de zaal van ’t Beest, en wordt de avond gezellig afgesloten met een biertje.

Altobelli

Altobelli

Treehook

Treehook

AAD

AAD