Het is de laatste donderdag van juni en dat betekent dat het weer tijd is voor drie dagen genieten van muziek op de Brouwersdam. Vandaag is het een rustige dag met alleen maar artiesten van Nederlandse bodem, zoals het inmiddels bekende Cøver at SEA, Wulf, Golden Earring, Guus Meeuwis en Lisa Loïs.

Cover at Sea

Cøver at SEA

Zoals elk jaar wordt het festival geopend met Cøver at SEA. Waar Bløf samen met diverse gasten verschillende covers laat horen. De dag wordt afgetrapt met ‘In The Air Tonight'. De eerste gasten zijn Suzan & Freek. Ze spelen ‘Unwritten’ en ‘Shut Up and Dance’. Hierna is het de beurt aan Lisa Loïs die samen met Paskal Jakobsen ‘Shallow’ ten gehore brengt. Het publiek komt wat losser dan bij bij de eerste nummers. Zodra duidelijk wordt dat Guus Meeuwis ook een nummer mee zal spelen. Reageert het publiek enthousiast. Hij speelt samen met Paskal ‘Ik Kan Het Niet Alleen’. 

Zodra Norman Bonink van BLØF zijn vertrouwde plaats achter het drumstel verlaat en de intro van “Seven Nation Army” wordt ingezet, gaat het publiek hier helemaal in mee. Hij krijgt het voor elkaar dat het ietwat stijve publiek veel meer energie geeft. Deze heerlijke vibe wordt volgehouden tot het einde van Cøver at SEA. Douwe Bob kan natuurlijk ook niet ontbreken. Hij en Paskal zingen ‘Man! I Feel Like A Woman’ en ‘Bloed, Zweet en Tranen’. De toegift bestaat uit ‘We Will Rock You’ en ‘Narcotic’ en hiermee weten de heren van Bløf samen met Edwin Evers en Gijs Teuwsen, zanger van PEER,  zeker nog te verrassen, en het publiek te laten springen. Concert at SEA 2019 is hiermee echt afgetrapt.

Smelly Kitchen

Smelly Kitchen

Op het strand is het heerlijk vertoeven met het zonnetje en een drankje. De Zeeuwse groep Smelly Kitchen trappen de optredens op het strand podium af. Smelly Kitchen bestaat uit maar liefst elf man, waarvan vijf in de blazerssectie. Al vraagt de band het publiek nog zo vaak om lekker mee te dansen met de swingende muziek, op een paar mensen na gaat het publiek hier niet in mee. Terwijl er toch behoorlijk wat mensen voor deze groep naar het strand zijn gekomen. Ze genieten van de muziek terwijl ze in het zand en de zon zitten.

De sfeer is heel ontspannen. De muziek  van Smelly Kitchen in combinatie met het zonnetje zorgt voor een nog heerlijker zomergevoel. De groep verteld dat ze binnenkort een ep zullen uitbrengen. Het is niet het sterkste optreden van vandaag, maar door de vrolijke melodieën passen ze zeker op het strand waar een fijne, relaxte sfeer hangt.

Wulf

Wulf

Wulf speelde vorig jaar nog op het strand, maar heeft dit jaar een plek op het hoofdpodium gekregen. Hij werd bekend met zijn singles ‘Summer On You’ en ‘Mind Made Up’. Hij deed al best een tijdje terug mee aan The Voice Of Holland. Hij laat zien dat hij dit jaar niet voor niets op het Zeeland Podium staat.

Wulf begint zijn optreden met ‘Watch Me Go’. De zanger heeft een hele blije en energierijke uitstraling. Hij betrekt het publiek bij zijn optreden en zorgt voor interactie met de voorste rij. Zo laat hij het publiek ook huilen als een wolf. Vooral met de bekende singles als ‘Mind Made Up’, ‘Switching Gears’, ‘Scared of Love’ en ‘All Things Under the Sun’ weet hij het publiek goed mee te krijgen, en mee te laten zingen. Wulf is een mooie aftrap en opwarmer voor de eerste avond van Concert At SEA 2019.

Lisa Lois

Lisa Loïs

Terwijl de zon langzaam onder gaat is het aan Lisa Loïs om het laatste optreden van de eerste dag op het strand te geven. Lisa Loïs won in 2008 X-Factor en was hierna vooral bekend met haar cover van “Hallelujah”. Ze heeft daarna nog twee albums uitgebracht maar sindsdien lange tijd geen nieuw werk uitgebracht.

Ze speelt een klein half uurtje, wat eigenlijk net te kort is. Dat vindt ze zelf ook. Dat terwijl ze toch volgens het tijdschema toch echt drie kwartier de tijd zou krijgen. Opvallend is dat het publiek bij het laatste nummer niet weet hoe snel ze van het strand naar het Zeeland podium moeten gaan. Het publiek stroomt in een snel tempo weg. Het helpt niet dat nu de zon onder is, het een heel stuk frisser op het strand is. Tijdens het optreden laat Lisa Loïs een combinatie horen van zowel covers als eigen werk. Met haar cover van “Electricity” krijgt ze een groot deel van publiek omhoog. Ze heeft redelijk wat interactie met het publiek en praat de nummers goed aan elkaar. Wat de sfeer zeker ten goede komt.

Golden Earring

Golden Earring

Bij Golden Earring, een van de grotere namen deze avond op CAS, stijgt de gemiddelde leeftijd voor het Zeeland podium. Niet zo gek ook, aangezien de band al sinds 1961 actief is in de muziekindustrie. Ze spelen natuurlijk al hun bekende hits zoals ‘When the Lady Smiles’ en ‘Another 45 Miles’. Bij ‘Radar Love’ wordt toch wel het hardst meegezongen door het hele publiek.

Ondanks de leeftijd van de bandleden, weet Golden Earing een sterk muzikaal optreden neer te zetten. Tuurlijk merk je wel een beetje dat ze niet de jongste meer zijn, maar de band weet zeker nog hoe ze een goede verrassende show neer moeten zetten vol energie en een hele goede solo van drummer Cesar Zuiderwijk.  Na deze solo zie je wel dat het wat meer energie kost, maar dat mag ook als je al zo lang in het vak zit. De avond is voor de rock-liefhebber zeker geslaagd met dit verrassend goede optreden.