Crammerock staat weer voor de deur en de spanningen lopen weer op: Zal dEUS dit maal wél ‘Suds & Soda’ af kunnen maken (na de blamage op TW Classic), zal Equal Idiots een nog grotere bende maken dan vorig jaar en is een halfuur Famke Louise écht een halfuur te veel? Hoe dan ook, hier heb je vijf acts waar je naar uit kunt kijken.

Sons

Waar vorig jaar Equal Idiots de nieuwe ontdekking was die je via Studio Brussel door de ether kreeg is dat dit jaar Sons. De Antwerpse jongens rammelen muzikaal aan alle kanten maar op het podium klinkt het allemaal zo strak als het maar kan. Garage, fuzz, een beetje punk en de energie van koeien die voor het eerst sinds tijden het gras weer zien. Sons heeft dit jaar een vliegende start gemaakt en eindigt het festivalseizoen op Crammerock.

The Sheila Divine

The Sheila Divine, een postpunkband uit Boston met een bijzondere connectie met België en Crammerock in het bijzonder. Opgericht in 1997, uit elkaar in 2003. Na een reünieconcert op Crammerock in 2010 smaakte het spelen toch naar meer en nu is er zelfs weer een nieuwe plaat op komst. Na zeven jaar weer terug op Crammerock, The Sheila divine gaat een klein cult-momentje worden.

Arsenal

In België de populairste band van het land (zelfs Bazart Oscar & The Wolf haalt ze nog lang niet in), maar in Nederland lukt het ze nog steeds niet om door te breken. En dat terwijl Arsenal al jaren een eclectische mix maakt van afrobeat, pop, rock, dance en electro. Dit jaar is het langverwachte ‘In the Rush of Shaking Shoulders’ uitgekomen, met nog meer Afrikaanse invloeden, nog meer dance en nog meer hitgevoeligheid.

TheColorGrey

Hiphop is happening en zich steeds meer aan het ontwikkelen dat de pop- en rockliefhebbers ook helemaal om zijn. Het genre wordt ook live steeds interessanter, neem bijvoorbeeld TheColorGrey, de nieuwe belofte van de Antwerpse straten. Qua sound doet hij denken aan blackwave. (vorig jaar de verassing van het festival) al doet TheColorGrey het toch ietsje rustiger aan. Niet op de main, maar in de Club, de broeiplaats van de beste hiphop.

Intergalactic Lovers

Buitenaards goed, de band rondom Lara Chedraoui ging verleden jaar van donkere en melancholische rock naar een toegankelijker en kleurrijker geluid met hun derde album ‘Exhale’. Zonder in te boeten aan hun eigen stijl en performance kunnen de Lovers nog steeds ontroeren, opzwepen en hun tanden laten zien. Op plaat bijzonder, live overweldigend.