Het jaar mag dan wel zo goed als voorbij zijn, maar een fijn concertje is altijd op z’n plaats. Al helemaal met de Belgische garagerockband Spit Fox. De organisatoren van het studentenkamerfestival Stukafest, dat in februari in Middelburg zal plaatsvinden, haalden de band naar Kaffee ’t Hof als voorproefje en cadeautje voor het Middelburgse publiek. De band bracht eerder dit jaar een naamloos debuut-ep uit, en is nu nog maar net op pad langs verschillende podia om de ruige rockers onder ons voor zich te winnen.

Heel veel moeite kost het ze eigenlijk niet: de drie muzikanten pompen gepassioneerd hun denderende garagerock uit de versterkers, en spreken luid en duidelijk tot het publiek. Vol is de kroeg echter niet, en dat blijft zo. Slechts een handjevol kroeggasten heeft de band voor zich, maar met hun aanstekelijke geluid krijgen ze het publiek wel degelijk enthousiast. Ze spelen strak en hard, en weten wat ze aan het doen zijn. Het is alleen niet iets wat we nog nooit eerder gehoord hebben, dus echt verrassend kan het niet genoemd worden. Wat dat betreft staat de band nog in de kinderschoenen, maar de potentie is absoluut aanwezig. Als deze band nog wat meer uitvogelt wat ze kunnen zijn ze prima in staat een publiek voor zich te winnen dat een slag groter is dan wat zich in ’t Hof heeft verzameld. 

Spit Fox heeft het kleine publiek van Middelburg de avond voor oudejaarsdag nog eens flink verwend, en we zijn weer opgeladen voor een laatste lange dag. Spit Fox zien we komend jaar ongetwijfeld nog terug.