Dinsdagavond 21 februari worden studentenkamers omgetoverd tot podia, want dan vindt het Studentenkamerfestival in Middelburg plaats. Stukafest heeft een diverse line-up: van theater tot garagerock. Er zijn drie rondes, waarvan de eerste om half negen begint en de laatste om half elf. Drie rondes, drie kansen om een intiem optreden mee te maken. De redactie van 3voor12 Zeeland geeft drie tips.

Tip 1: Gita Buhari

Ga naar de favoriete woonkamer van de Middelburgse muziekliefhebber: Korte Delft 5. Daar warmt, met haar loepzuivere soulstem, de Rotterdamse Gita Buhari de huiskamer op. Haar muziek is een mengelmoes van jazz en soul met dromerige synthesizers en blues gitaren.  

Korte Delft 5 Middelburg

Tip 2: Bright Blue Gorilla

Een beetje verstopt in de Lange Noordstraat treedt in het monumentale pand Isings Bright Blue Gorilla op. Dit Amerikaanse duo verliet in de jaren negentig de Verenigde Staten om muziek en films te maken in Europa. Het feel good-gehalte is hoog tijdens een optreden van Bright Blue Gorilla. In kleurrijke hippiekleding en met brede glimlach doet het duo er alles aan om het publiek aan het lachen en zingen te krijgen.  

Isings Lange Noordstraat 45 Middelburg

Tip 3: Creepy Karpis

Het dak mag er af bij de laatste ronde. Gelukkig kan dat met Creepy Karpis in de woonkamer van Bagijnhof 1. Met de intensiteit van garage/surf bands als FIDLAR en Wavves en de psychedelica van King Gizzard & The Lizzard Wizard doet dit bandje de dunne muren van een studentenhuis goed schudden.  

Bagijnhof 1 Middelburg