ZNF16: Gevoelige en eigenzinnige pop van Romi Cage & Rondé ZNF16: Gevoelige en eigenzinnige pop van Romi Cage & Rondé

Meeslepende en dansbare optredens op het Abdijplein

, Tekst: Eden van der Moere Foto's: Martijn Fincke

ZNF16: Gevoelige en eigenzinnige pop van Romi Cage & Rondé

Meeslepende en dansbare optredens op het Abdijplein

Tekst: Eden van der Moere Foto's: Martijn Fincke ,

De zomer komt langzaam maar zeker tot een einde en dat betekent dat het weer tijd is voor het Zeeland Nazomerfestival. Ieder jaar in de laatste weken van augustus wordt het Abdijplein in Middelburg omgetoverd tot een van de mooiste festivallocaties van Nederland. Vanavond staat in het teken van gevoelige, maar toch heel eigenzinnige pop van GEMINA in het voorprogramma, en Romi Cage en Rondé op het hoofdpodium.

In het voorprogramma staan twee meiden met een gitaar. Het zijn de zusjes Isabelle en Marith van Beek, optredend onder de naam GEMINA. Samen brengen ze catchy popliedjes ten gehore, waarbij het merendeel tweestemming gezongen wordt. GEMINA speelt een combinatie van eigen geschreven nummers, zoals ‘Plastic’ en het pas op YouTube uitgebrachte liedje ‘In The Middle’ en covers van onder andere John Mayer en Katy Perry. Hun geluid kenmerkt zich door de dansbare ritmes en de gevoelige stemmen van Isabelle en Marith. “Er mag gedanst worden”, lacht Isabelle richting het publiek, terwijl het Abdijplein langzaam volstroomt.

GEMINA

GEMINA

Onmiddellijk nadat de meiden van GEMINA hun applaus in ontvangst nemen, wordt het volgende optreden aangekondigd. Op het hoofdpodium speelt Romi Cage, bestaande uit het schrijversduo Romy en Michael Coomans. Zij worden bijgestaan door een zeskoppige band. Gevoelige liedjes worden afgewisseld door Romy, die het publiek toespreekt. Ze vertelt over hoe de band slechts twee jaar geleden in het voorprogramma van Bløf stond en nu het hoofdpodium van het Zeeland Nazomerfestival mag betreden. Vol zelfvertrouwen, maar toch ook dankbaarheid, brengt Romi Cage gevoelige popliedjes ten gehore. Romy’s kraakheldere en soulvolle stem wordt bijgestaan door Michael’s gitaarspel. Vanavond debuteert de band een aantal nieuwe liedjes, waaronder ‘Home’ en ‘21 Sides of Me’. Over die laatste song vertelt Romy dat het gebaseerd is op gebeurtenissen uit haar leven samen met man en gitarist Michael. 

Romi Cage

Romi Cage

Het meest opmerkelijke moment van het optreden van Romi Cage is toch het meeslepende en aangrijpende liedje ‘Who We Really Are’. De ingetogen song is geschreven naar aanleiding van de verschrikkelijke en vernietigende daden van de Islamistische Staat. Ondanks dat we ons ver weg bevinden van de oorlogsgebieden, worden we toch heel diep geraakt door de gruwelijke gebeurtenissen die breed in de media uitgemeten worden. De prachtige combinatie tussen Romy’s gevoelige stem en Michael’s subtiele spel op de akoestische gitaar maakt indruk op de vele toeschouwers. “Als ik jullie één ding mag meegeven vanavond”, zegt Romy tijdens de interval, “is om kracht uit jezelf te halen. Er hoop om dingen te veranderen.”

Ronde

Ronde

Na Romi Cage is het tijd voor het laatste optreden van de avond: Rondé. De jonge, vijfkoppige band heeft hoge ogen opgeworpen de afgelopen twee jaar, met meer dan vijftig optredens op verscheidende festivals door heel Nederland, met de 3FM Serious Talent Award op zak. Vanavond wordt duidelijk waarom: het enthousiasme van de bandleden en de hitgevoelige liedjes die zij ten gehore brengen, werken ontzettend aanstekelijk. Ondanks dat de band nog geen debuutalbum uitgebracht heeft, verveelt Rondé geen seconde. Met bravoure spelen de vier heren en dame eigenzinnige en melodische indiepop liedjes, met een vleugje psychedelica en dance. Hit songs ‘Run’ en ‘We Are One’ worden enthousiast meegeklapt en gezongen door het publiek. Zangeres Rikki Borgelt behekst het publiek terwijl ze over het hoofdpodium danst, zwierend met haar lange jas en zingend met haar karakteristieke stemgeluid. Als Rondé hun nieuwe single inzet, het uiterst dansbare maar toch gevoelige ‘Why Do You Care’, staat jong en oud voor het publiek te dansen. Het is de perfecte afsluiter van een avond vol gevoelige en vooral eigenzinnige optredens. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland