17 acts voor jubileumeditie Popronde Middelburg 17 acts voor jubileumeditie Popronde Middelburg

Tiende editie met Démira, De Dood en The Royal Engineers

, Joris van Moort

17 acts voor jubileumeditie Popronde Middelburg

Tiende editie met Démira, De Dood en The Royal Engineers

Joris van Moort ,

Talentvolle bands, artiesten en acts staan klaar om te gaan toeren voor het rondreizend muzikale festival: Popronde. Op donderdag 10 november doet Popronde voor de tiende keer Middelburg aan! Met nog ruim twee maanden te gaan belooft het ook dit jaar weer een bijzondere editie te worden. Om alvast in de stemming te komen, geeft de redactie van 3voor12 Zeeland een overzicht van de eerste bevestigde namen.

Meedoen aan de Popronde is voor velen een opstap richting het grote publiek. Denk aan Kensington, De Staat en John Coffey. Dit jaar is Eetkamer Likkepot een nieuwe locatie, waar Démira het podium mag betreden. Zij stond eerder ook op FunFest en EEF. Café ut Babbelaertje is weer terug in de lijst en komt met het Amersfoortse rockabilly duo The Badger and the Bass. Ook De Herberg is na de verbouwing weer geopend en daar laat singer-songwriter Ruud Fieten zijn kunsten horen. 

Café de Tympaan gaat voor de Zeeuwse roots van The Royal Engineers. Een paar maanden geleden werd de band nog getroffen door een autobrand, maar werd er met een benefietconcert weer bovenop geholpen. Steevast in de line-up, als het gaat om locaties, is Kaffee ’t Hof aan de Vlasmarkt. Postrockers van The Future’s Dust en garage-rockers BARTEK betreden daar de o zo intieme bühne van ’t Hof. Rock on!

Bar American is ook zo’n vaste prik op de Popronde-agenda. Neem een biertje in de hand laat je meevoeren in het punkgeweld van De Dood en classic rock van Standup ’69. Deze laatste staat binnenkort ook in Kaffee ’t Hof als voorproefje. Zin in elektronische muziek met een vleugje soul? Dan kan je terecht bij Seventy Seven voor The Motto. Voor liefhebbers van indie-rock hebben ze hier ook gedacht. Karawane komt langs met het onlangs uitgebrachte debuutalbum.  

Andere acts die al zijn bevestigd zijn: Jeangu Macrooy, 45Acidbabies, Electric Company en Jasper Schalks en The Grand East.

De Spot is zoals elk jaar het hoofdkwartier. Radio Eliza staat hier op de bühne en Rilan and the Bombandiers sluit hier de avond vol muziek af, gevolgd door de afterparty die tot diep in de nacht duurt. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland