PM16: Rudy Trouvé donker en intiem in de Synagoge PM16: Rudy Trouvé donker en intiem in de Synagoge

“Dit is aangenaam”

, André Joosse

PM16: Rudy Trouvé donker en intiem in de Synagoge

“Dit is aangenaam”

André Joosse ,

De naam Rudy Trouvé zal voor velen niet veel zeggen. Maar de bands Dead Man Ray en Kiss My Jazz zeggen misschien al wat meer. De Antwerpenaar staat vanavond op voor twee soloconcerten in de Bergse Synagoge.

Het mooie van dit soort festivals is dat je op plaatsen terecht komt waar je normaal nooit komt, zoals deze synagoge. “Dit is aangenaam” zegt de zanger na de eerste nummers. Inderdaad, dat vinden wij ook. De muzikale duizendpoot treed vandaag solo op. Rond zijn stoel liggen de meest uiteenlopende zaken, van een loopstation, een omgebouwde melodica tot een melkklopper… dit benadrukt de creativiteit van deze zanger. Laag voor laag bouwt hij zijn nummers op, dan weer ingetogen en vervolgens met een rauwe gitaarrif eroverheen. Juist die opbouw is mooi om te volgen. De melkklopper wordt overigens gebruikt voor zijn gitaartokkel spel. 

De liedjes van Trouvé zijn donker, ze gaan over depressies, liefdes, drank en in 'Second Hand Clothes' over sparen voor het uitgaan. “Ach, ik zit in de entertainmentindustrie” verontschuldigt hij zich als hij zijn volgende nummer over een depressie aangekondigd. Het zijn stuk voor stuk mooie aangrijpende liedjes. Die op deze intieme locatie een extra lading krijgen. Misschien wel het meest bijzondere optreden van Popmonument 2016. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland