6 tips voor Popmonument 6 tips voor Popmonument

Bergs festival tijdens monumentendag 10 september

, Redactie 3voor12 Zeeland

6 tips voor Popmonument

Bergs festival tijdens monumentendag 10 september

Redactie 3voor12 Zeeland ,

PopMonument samengevat in één zin: bijzondere artiesten op bijzondere (erfgoed)locaties in Bergen op Zoom. Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg dat het publiek van z’n sokken blaast. PopMonument combineert bekende namen met local heroes. Wij tippen zes acts.

Henk en Melle: singer-songwriter en rock, hand in hand
Melle de Boer en Henk Koorn kennen elkaar van het bandcircuit, zo speelt de Boer in Smutfish en Koorn in Hallo Venray. Nu ze samen spelen komt daar een countryrock met een beetje punk uit voort. Niet te missen voor fans van Smutfish en Hallo Venray, maar ook niet te missen voor mensen met goesting in een potje rocken!

Locatie: De Wereld – Aanvang: 21:00 + 22:45 uur

Indian Askin: spelen met vuur
Indian Askin speelde afgelopen Lowlands met gemak de Charlie vol en het gaat hard met de Amsterdamse nu-punkband. Alle grote festivals werden deze zomer al aangedaan. Het in april uitgebrachte debuutalbum ‘Sea of Ethanol’ werd tegelijkertijd overal positief ontvangen maar Indian Askin is toch vooral een band die je live moet zien spelen. Catchy songs met een psychedelisch randje worden met vuur gebracht door het viertal. Heb je ook zo’n zin om frontman Chino Ayala zijn gitaar te zien berijden tot het zweet er aan alle kanten uitkomt? Kom dan naar Popmonument!

Locatie: Provoosthuis – Aanvang: 23:00 uur

Jo Goes Hunting: donkere avantgarde
Om 21:30 speelt Jo Goes Hunting op de Kleine Binnenplaats van het Markiezenhof. De band van multitalent Jimmi Jo Hueting speelt avantgardistische pop met een donker randje. Jimmi is méér dan ‘het broertje van…’ (Rocco van De Staat). Op de EP Glow speelde hij zelf alle instrumenten in en live eist hij als zingende drummer alle aandacht op. Jo Goes Hunting biedt een verfrissende kijk op indiepop en is al topfavoriet bij de Popronde 2016: wees erbij voor hun grote doorbraak en check them out.

Locatie: Markiezenhof Binnenzaal – Aanvang: 21:30 uur

Ides Moon: Introverte alternative
Alternative pop en Vlaanderen zijn al jaren een magische samenwerking. Kijk maar naar dEUS, Balthazar, Oscar and the Wolf en DAAN (ook op het festival te zien). Ook met Ides Moon zit het wel snor. Ides Moon maakt introverte alternative met een kleine touch van electronica. Zo waan je je bij de eerste klanken van hun eerste ep in ‘Kid A’ van Radiohead. Maak je klaar om kennis te maken met een soon to be zalenvuller.

Locatie Markiezen Binnenhof – Aanvang: 23:00 uur

Hypochristmutreefuzz: beuken en rammen
De muziek van de Zuiderburen wordt de laatste jaren steeds harder, denk maar aan Raketkanon en It It Anita. Hypochristmutreefuzz, of zullen we het op Hypo houden, bracht vorig jaar een splitsingle uit met It It Anita. De band beukt en ramt, maar verliest nooit zijn muzikaliteit. De recensies van het optreden op Pukkelpop vorige week waren laaiend, niet te missen dus.

Locatie: Die Twee – Aanvang: 23:30 uur 

Rudy Trouvé: fragiel en intiem
Antwerpenaar Rudy Trouvé is geen onbekende. Hij was bandlid in het toen nog jonge dEUS, maar stopte voor de grote doorbraak. Hij richtte samen met Daan Stuyven, die Popmonument aflsuit in Gebouw-T, Dead Man Ray op, en had diverse andere muzikale projecten zoals Kiss My Jazz en The Love Substitutes. Solo brengt hij kleine liedjes, breekbaar en emotioneel. In de Bergse Synagoge moet dit wel een memorabel optreden worden.

Locatie: Synagoge – Aanvang: 21:45 + 23:30 uur 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland