Kaffee ’t Hof start seizoen met Future Old People Are Wizards Kaffee ’t Hof start seizoen met Future Old People Are Wizards

Progressiefrockgeweld op een paar vierkante meter

, Joris van Moort

Kaffee ’t Hof start seizoen met Future Old People Are Wizards

Progressiefrockgeweld op een paar vierkante meter

Joris van Moort ,

Het zomerseizoen vol festivals raakt ten einde en het concertseizoen in de poppodia staan al in de startblokken klaar om van start te gaan. Kaffee ’t Hof behoort dan niet tot de poppodia, al staat er vrijwel wekelijks een live-act op de bühne. Vanavond: Future Old People Are Wizards.

Als de scholen weer beginnen, als vrijwel alle vakantieverlofdagen zijn opgemaakt en de caravan weer terug in de stalling staat, is het tijd om de indoor-locaties weer op te zoeken voor een avond muzikaal genot. Kaffee ’t Hof staat elke keer weer garant voor een act of dj-set waarvan je zelf zelden of nooit van hebt gehoord. De dame en twee heren uit Gent, België, van het Belgische trio Future Old People Are Wizards (FOPAW afgekort) zijn afgereisd naar Middelburg voor een flinke pot psychedelische rock, gecombineerd met metalinvloeden. 

Future Old People Are Wizards

Future Old People Are Wizards

Future Old People Are Wizards

Future Old People Are Wizards

Rond 22.30 uur start het trio op de bühne, die vol staat met instrumenten. Bewegingsvrijheid is er voor de muzikanten vrijwel niet, al gaat dat niet ten koste van de act zelf. FOPAW bestaat uit drummer Sylvester Vanborn (zit ook in Wallace Vanborn), gehuld in een groot gewaad, wat soms voor onhandige situaties leidt, gitarist en zanger Stijn Vanmarsenille (zit ook in Waldorf en Drums Are For Parades) en synthesizerkoningin Nele De Gussem, die lage tonen en mysterieuze sounds uit haar instrumenten tovert. In een uur tijd zweeft het publiek als het ware tussen het grove sound van metal tot het mysterieuze van de psychedelische rock. Voor wie vergelijkingsmateriaal wil:, denk aan een ruigere versie van De Staat en het Antwerpse King Crimson. Het gaat hard, heel hard, al weet de band ook rust te vinden in de ‘doom-stukken’. Met de synths van De Gussem wordt het een gelaagd geheel en is het contrast tussen hard/snel en langzaam/zacht een stuk aangenamer. De band is in zijn element en Vanmarsenille duikt al spelend het publiek in. Veel woorden worden niet met het publiek gewisseld. De muziek spreekt voor zichzelf en heeft weinig uitleg nodig. Verbluft blijft het publiek staan kijken, als ze na een uur spelen de ruimte verlaten en buiten tot adem komen.  Dj’s Bartcore en Sloopkogel verzorgen de afterparty.

Kaffee ’t Hof is klaar voor het nieuwe seizoen en kan na Future Old People Are Wizards alleen nog maar beter worden.

Future Old People Are Wizards

Future Old People Are Wizards

Future Old People Are Wizards

Future Old People Are Wizards

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland