Kaiser Chiefs, The Kooks, Hooverphonic, Balthazar, Daan, De Jeugd Van Tegenwoordig, Black Box Revelation... Dat de organisatie flink heeft uitgepakt voor Crammerock 2016 is wel duidelijk. 3voor12 Zeeland is er dit jaar voor het eerst zélf bij. Dat we present zullen zijn tijdens bovenstaande acts is vanzelfsprekend, maar voor welke minder bekende acts lopen we nu echt warm in het eerste weekend van september?

The DeVilles
Vrijdag 16:10 - 16:40 / Genre: rock, garage, blues

Neem een uurtje eerder vrij van je werk. Dump je oma. Laat de kids thuis en kom naar de mainstage van Crammerock om de opener van deze 26ste editie te aanschouwen. We hebben het over The DeVilles, winnaars van Crammerock's eigen 'Rock O Rama'. Wie nog uit de vrijdagmiddagdip wakker geschud moet worden (of Crammerock lekker stevig wilt beginnen) moet vrijdag zéker om 16:10 uur aan de mainstage zijn!

Ertebrekers
Vrijdag 19:00 - 19:45 / Genre: Funk, hiphop, soul

Het nieuwe project van Flip Kowlier draagt de naam Ertebrekers en is bij onze zuiderburen niet onbekend. Zo waren ze eerder deze zomer te bewonderen op o.a. Pukkelpop. Uit deze samenwerking tussen Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Jefferson ontstond het vrolijke album 'Otel', met nummers die ieder een eigen verhaal vertellen. De voertaal van Ertebrekers is West-Vlaams, maar dat verstoan wudder Zeeuwen wèh. Bekijk hieronder hun single 'De Zji'.  

Fleddy Melculy
Zaterdag 14:00 - 14:45 / Genre: Hardcore, metal

Het Nederlandstalige metalproject van Jeroen Camerlynck (bekend van De Fanfaar) zal iedereen die nog niet wakker is eens een goede stamp rond de oren verkopen. Voor fans van Heideroosjes zeker een onmisbare act deze zaterdag. Want wie kent 'T-shirt van Metallica' ondertussen niet? Een stevige opener die eerder al op de podia van Graspop, Zwarte Cross en Pukkelpop stond.  

Faces On TV
Zaterdag 14:50 - 15:35 / Genre: Trippop

Wie na Fleddy Melculy lekker wilt blijven staan, staat goed. We zagen Faces On TV dit jaar al op Vestrock, waar de band zeker een indruk heeft achtergelaten bij de 3voor12 Zeeland redactie. Volgens Belgische kranten De Morgen en De Standaard "de revelatie van 2016". Oprichter van de band Jasper Maekelberg is onder andere producer van Gabriel Rios, Mintzkov en mede Crammerock artiesten Bazart en Soldier's Heart. Met Faces On TV creëert hij een dromerige doch meeslepende sfeer die hij een heel optreden lang weet vast te houden.  

Alice On The Roof
Zaterdag 16:30 - 17:15 / Genre: Elektropop

Alice Dutoit, het gezicht achter Alice On The Roof, heeft een enorme indruk weten te maken op onder andere Eurosonic, Pukkelpop, Rock Werchter, en heeft destijds meegedaan aan de Waalse versie van The Voice. Een CV om u tegen te zeggen, zeker voor een eenentwintigjarige. Tijdens Eurosonic werd door VPRO’S 3voor12 redactie de volgende vraag gesteld: of ze meer een vrouwelijke Oscar and the Wolves, een London Grammar, of een Chvrches was. Kom en beoordeel het talent van deze jonge Alice zelf. Zaterdag om half vijf op de mainstage van Crammerock.